Κορωνοϊός – Γερμανία: To 71% τάσσεται υπέρ του καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού

Η αυστηροποίηση των κανόνων του κορωνοϊού έχει τις «ευλογίες» των περισσότερων πολιτών στην Γερμανία σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το γερμανικό κρατικό δίκτυο «ARD»

Με θετικό «μάτι» βλέπουν οι Γερμανοί την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η απερχόμενη κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid, ενώ το 71% εγκρίνει την επιβολή καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το γερμανικό κρατικό δίκτυο «ARD».

Την ώρα που η απερχόμενη Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο διάδοχός της, Όλαφ Σολτς, ζητούν καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, η κοινή γνώμη δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί μαζί τους.

Ωστόσο, οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για το θέμα, θα πρέπει προτού εφαρμοστεί να εγκριθεί πρώτα από την ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag).

Η αυστηροποίηση των κανόνων του κορωνοϊού έχει τις «ευλογίες» των περισσότερων πολιτών καθώς η πλειοψηφία λέει «ja» (ναι) στα νέα περιοριστικά μέτρα και τον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων της νόσου Covid, και ενώ η μετάλλαξη «Όμικρον» βρίσκεται βρίσκεται ήδη στη Γερμανία το 60% των πολιτών θεωρεί ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί για τον κορωνοϊό δεν αρκούν.

Μόλις το 20% πιστεύει ότι οι κανόνες που ισχύουν σήμερα, είναι κατάλληλοι ενώ το 17% τους κρίνει υπερβολικούς.

Μόνο περίπου ένας στους έξι (18%) εκφράζει ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Βερολίνου έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την πανδημία του κορωνοϊού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, το ποσοστό των Γερμανών που τάσσεται υπέρ ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού, είναι 14 μονάδες υψηλότερο απ΄ότι τον προηγούμενο μήνα.

πηγή πρώτο θέμα

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ