Η μετάλλαξη Όμικρον καθηλώνει τα αεροπλάνα

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες από 3.000 πτήσεις κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες από 3.000 πτήσεις –το ένα τέταρτο από αυτές στις ΗΠΑ– κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού που διαταράσσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο ιστότοπος Flightaware 2.175 πτήσεις σε όλο τον κόσμο ακυρώθηκαν την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, μια τυπικά βαριά ημέρα για ταξίδια. Περίπου το ένα τέταρτο αυτών των πτήσεων ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλες 1.259 πτήσεις για την ημέρα των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν παγκοσμίως, ανέφερε ο ιστότοπος εν μέσω αύξησης των μολύνσεων από τον COVID-19 λόγω της Όμικρον. Πολλές εταιρείες επικαλέστηκαν ως αιτία των ακυρώσεων την πανδημία που έχει αποδεκατίσει τα πληρώματά τους.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ