Η Volvo Cars και η Qualcomm συνεργάζονται για να προσφέρουν κορυφαία στον κλάδο απόδοση στο σύστημα Infotainment

Η Volvo Car Group χρησιμοποιεί την Snapdragon* Cockpit Platforms της Qualcomm Technologies για να αναβαθμίσει σε επόμενο επίπεδο το infotainment σύστημα της με βάση το Google Android Automotive, στα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Volvo και Polestar.

 

Αξιοποιώντας τα in-house υψηλού επιπέδου τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτουν, η Volvo Cars και η εταιρεία τεχνολογίας Qualcomm θα βελτιώσουν συνολικά την απόδοση του συστήματος infotainment επόμενης γενιάς της Volvo που βασίζεται στο Google Android, κάνοντάς το πολύ πιο γρήγορο και πιο άμεσο σε απόκριση.

 

Η Snapdragon Cockpit Platforms της Qualcomm σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελεί έναν κεντρικό κόμβο για υπολογιστικά συστήματα υψηλής απόδοσης. Είναι σε θέση να καλύψει τις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις γραφικών, ήχου και τεχνητής νοημοσύνης στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Polestar 3 και στο επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volvo, ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Χάρη στη χρήση της πιο πρόσφατης Snapdragon Automotive Platforms, το επόμενης γενιάς σύστημα infotainment της Volvo Cars θα είναι πάνω από δύο φορές πιο γρήγορο, ενώ η παραγωγή γραφικών θα έχει έως και δέκα φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

 

Για τη Volvo Cars, η επίτευξη του στόχου της να είναι μία εταιρεία μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηγετική δύναμη στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών έως το 2030 σημαίνει περισσότερα από την απλή προσφορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Περιλαμβάνει επίσης την παροχή απρόσκοπτης συνδεσιμότητας, κορυφαίων στον κλάδο προτύπων ασφαλείας, προηγμένης αυτόνομης οδήγησης και της βέλτιστης δυνατής εμπειρίας χρήστη. Για να κάνει πράξη αυτές τις φιλοδοξίες, η Volvo Cars συνεργάζεται με τεχνολογικούς ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, σε τομείς όπου η συνεργασία είναι αποδοτική.

 

«Η Volvo Cars είναι μία εταιρεία που πιστεύει στη συνεργασία με ηγέτες του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Qualcomm Technologies Inc. και η Google, ώστε να πετύχει την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες της», δήλωσε ο Henrik Green, (Χένρικ Γκριν), Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo Cars. «Με την τεχνολογία της Qualcomm στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μας, το σύστημα infotainment μας με βάση το Google Android θα αναβαθμιστεί στο επόμενο επίπεδο.»

 

Σε συνεργασία με την Qualcomm και την Google, η Volvo Cars μπορεί να προσφέρει την κορυφαία στον κλάδο ποιότητα βίντεο, ήχου και συνδεσιμότητας στην επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

 

«Στόχος μας είναι να συνδράμουμε τη Volvo Cars, ενσωματώνοντας προηγμένη, επεκτάσιμη και αναβαθμίσιμη τεχνολογία που θα προσφέρει premium εμπειρίες σήμερα και στο μέλλον για τους πελάτες της», δήλωσε ο Enrico Salvatori (Ενρίκο Σαλβατόρι), Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος ΕΜΕΑ της Qualcomm Europe, Inc. «Είμαστε περήφανοι για την εστιασμένη οργάνωσή μας στον χώρο του αυτοκινήτου στην Ευρώπη, που εκτείνεται από τη σχεδίαση και την κατασκευή, έως τις υπηρεσίες, το προϊοντικό marketing, την τοποθέτηση και το λανσάρισμα στην αγορά».

 

Η συνεργασία περιλαμβάνει μελλοντικές βελτιώσεις που θα γίνονται σταδιακά μέσω ασύρματων ενημερώσεων. Δημιουργεί επίσης μία στέρεη βάση που επιτρέπει στη Volvo Cars να συνεχίσει να προσφέρει premium, διασυνδεδεμένες, έξυπνες και άμεσες σε απόκριση εμπειρίες στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ