Φούσκωμα: Όλες οι κινήσεις που ανακουφίζουν

Ανακαλύψτε όλες τις κινήσεις κλειδιά που κρατούν μακριά το φούσκωμα, καθώς και τις τροφές που το εντείνουν αλλά και εκείνες που ανακουφίζουν από την πεπτική διαταραχή

Για το ενοχλητικό φούσκωμα ευθύνονται πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες από το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου έως το έντονο στρες, την κατακράτηση υγρών, τις ορμονικές ανισορροπίες και ορισμένα φάρμακα, παράγοντες που μπορούν επίσης να εντείνουν το αίσθημα του φουσκώματος.

Επιπλέον και η διατροφή παίζει βασικό ρόλο, καθώς υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι ή και τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, τα οποία θα πρέπει να αποφύγουμε εάν αισθανόμαστε συχνά φουσκωμένοι. Επιπλέον, η υπέρμετρη κατανάλωση φυτικών ινών και λίπους συμβάλλουν στα συμπτώματα του μετεωρισμού.

Ποια τρόφιμα θα πρέπει επομένως να καταναλώνουμε και τι θα πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε να μειώσουμε τα συμπτώματα; Ακολουθεί ένας μικρός αλλά περιεκτικός οδηγός διατροφής:

Τζίντζερ ή πιπερόριζα

Το τζίντζερ μπορεί να ενεργοποιήσει την κινητικότητα στο γαστρεντερικού σωλήνα και να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα και την διάταση του κοιλιακού τοιχώματος, σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύθηκε στο ​Scientific Reports​​.

ygeiamou.gr

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ