Βασικά σημεία συνέντευξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»:

 

Βασικά σημεία συνέντευξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»:

 

Αναφορικά με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis: Οι δημοσκοπήσεις είναι για να τις παρακολουθούν τα κόμματα, να τις αξιολογούν και να ορίζουν τη στρατηγική τους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι επενδύσαμε πολιτικά στις υποκλοπές, αλλά αυτό είναι παράλογο γιατί δεν βάλαμε εμείς το Μαξίμου να μας παρακολουθεί. Ο αγώνας που έχουμε δώσει για να διερευνηθεί το θέμα των υποκλοπών δεν είναι για να κερδίσουμε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Αλλά για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημοσιογράφους και όλους τους πολίτες της χώρας, για να μη γίνονται οι πολίτες έρμαιο όποιου έχει την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσει και για να μην παρακολουθούν οι κυβερνήσεις τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι οι πολίτες της χώρας, κατά 65%, υποστηρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και ήξερε για τις υποκλοπές και τις επέτρεψε.

Αλλά πέρα από όλα αυτά, υπάρχουν επείγοντα προβλήματα που μαστίζουν τους πολίτες και για αυτά πρέπει να δοθούν λύσεις. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα τέσσερα κράτη, στα οποία σημειώθηκε άνοδος φτώχειας. Άρα αυτό σημαίνει ότι πολιτικές από το 2019 έως το 2021 δεν αντιμετώπισαν σωστά τα προβλήματα της χώρας. Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σωστά το πρόβλημα της ακρίβειας και της ενέργειας. Μπορεί να μαίνεται ένας πόλεμος που επηρεάζει, αλλά έγκριτα στοιχεία έχουν δείξει, ότι στην Ελλάδα οι τιμές των βασικών αγαθών αυξήθηκαν έως και 30%, πολύ περισσότερο δηλαδή από άλλες χώρες.

Εγώ είμαι θετικά προσκείμενος στις έρευνες γνώμης. Αλλά αν συμβαίνουν όλα αυτά, πώς η κυβέρνηση πάει τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις;

Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια μάχη για να κατανοήσει ο κόσμος τη διαφορετική πολιτική του πρόταση. Για την ακρίβεια, έχουμε προτείνει πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος, τη μόνη πρόταση που μειώσει το κόστος για τον πολίτη και χωρίς να επιστρέφει τα χρήματα στους ηλεκτροπαραγωγούς.

Γιατί εμείς στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι ο ρόλος των κομμάτων είναι να κάνουν πραγματικές πολιτικές προτάσεις. Για αυτό, πριν ένα χρόνο φέραμε στο δημόσιο διάλογο της χώρας τη συζήτηση για την κοινωνική κατοικία, ένα θέμα άμεσα συνδεδεμένο με την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν οικογένειες εξαιτίας του προβλήματος στέγης. Πρώτοι θίξαμε το θέμα ότι η κυβέρνηση έχει εντάξει μόνο 100 σπίτια στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, την ώρα που η Πορτογαλία είχε εντάξει 26.000 σπίτια για να αξιοποιηθούν ως κοινωνικές κατοικίες. Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τη στέγαση των φοιτητών. Εξαρχής, λοιπόν, είχαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την κοινωνική κατοικία.

 

Το ζητούμενο για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, να είμαστε κοντά με τον κόσμο. Παλιά οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κατά 60% προτιμούσαν συνεργασία με τη ΝΔ. Σήμερα με τις τρέχουσες συνθήκες οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαντούν κατά 17% ότι θα προτιμούσαν συνεργασία με ΝΔ και κατά 14% ότι θα προτιμούσαν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μια επιτυχία γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ