Β. Καλοπήτας: Υποχρέωση όσων ασχολούμαστε με τα κοινά να διασφαλίσουμε την κοινωνική συμπερίληψη των ΑΜΕΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΠΙΔΑ
Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Βάιος Καλοπήτας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του όπου είχε επαφές με την πρόεδρο κ. Σταυρούλα Καπούλα και τον διοικητικό διευθυντή κ. Σωτήρη Βενιζέλο.
Ο κ. Βάιος Καλοπήτας ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου από τους υπεύθυνους, οι οποίοι του επισήμαναν ότι θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από εργασίες για να αντιμετωπιστούν τα κτιριακά προβλήματα.
Ένα σοβαρό ζήτημα που αναδείχθηκε από την συζήτηση με την πρόεδρο και τον διοικητικό διευθυντή, είναι πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια σύγχρονη δομή που θα μπορεί να φιλοξενεί τους ωφελούμενους του Κέντρου αναλαμβάνοντας την φροντίδα τους καθ΄όλο το 24ωρο.
Η μεγάλη αγωνία των γονέων των ωφελούμενων του Κέντρου Διημέρευσης, είναι τι θα απογίνουν τα παιδιά τους όταν φύγουν οι ίδιοι από τη ζωή γι αυτό και χαρακτηρίζουν ως επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης σύγχρονης δομής φιλοξενίας με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ωφελούμενων παρέχοντάς τους στέγη και σίτιση και που θα μπορεί να τους «αγκαλιάσει» παρέχοντας τούς φροντίδα και υποστήριξη.
Ο κ. Βάιος Καλοπήτας, συνεχάρη την πρόεδρο κ. Σταυρούλα Καπούλα και τον διοικητικό διευθυντή κ. Σωτήρη Βενιζέλο για το έργο τους, όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τους εργαζόμενους και το επιστημονικό προσωπικό για την αφοσίωσή τους και τις άρτιες συνθήκες στις οποίες οι ωφελούμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους.
«Η κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με νοητική αναπηρία διασφαλίζει, πέρα από ποιότητα στη ζωή τους, και την ομαλή ένταξη και προσαρμογή στο κοινωνικό περιβάλλον. Είναι υποχρέωση όσων ασχολούμαστε με τα κοινά, να δημιουργούμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις εκείνες, που χωρίς στερεότυπα και χωρίς διακρίσεις, ώστε να περικλείονται ισότιμα όλοι οι συνάνθρωποί μας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας», δήλωσε το μέλος της ΚΠΕ κ. Βάιος Καλοπήτας μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ