Β. Καλοπήτας: Τι μέλλει γενέσθαι μετά τη συνταξιοδότηση του μοναδικού μηχανικού του Τεχνικού Τμήματος του Κτηματολογίου Ρόδου;

Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου προστίθεται με τη συνταξιοδότηση σε δύο μήνες του μοναδικού μηχανικού του Τεχνικού Τμήματος, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία σχετική μέριμνα για την κάλυψη της θέσης.
Το Τεχνικό Τμήμα του Κτηματολογίου Ρόδου στελεχώνεται από μηχανικούς οι οποίοι προχωρούν σε πράξεις τεχνικού χαρακτήρα όπως ενημερώσεις οικοδομών, ενοποιήσεις κ.ά. με τις πράξεις να κυμαίνονται καθημερινώς από 35 έως και 60! Σήμερα υπάρχουν περί τις 40.000 εκκρεμείς πράξεις συνολικά ενώ 12.000-13.000 πράξεις εκκρεμούν μόνο στο Τεχνικό Τμήμα το οποίο εξυπηρετείται από τον έναν και μοναδικό μηχανικό ο οποίος και θα συνταξιοδοτηθεί.
Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την κάλυψη της θέσης που θα μείνει κενή είτε με μόνιμο μηχανικό είτε με πρόσληψη συμβασιούχου μέχρι να δοθεί οριστική λύση, προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς εκτιμάται ότι θα «παγώσουν» όλες οι συναλλαγές του Τμήματος στο οποίο υπάρχουν χιλιάδες εκκρεμότητες.
Αρκεί να σημειωθεί ότι στο Κτηματολόγιο Κω, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον διορισμό μηχανικού πέρασαν 18 ολόκληροι μήνες με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να παραμείνουν στάσιμες μια σειρά από πράξεις όπως αγοραπωλησίες, επενδύσεις και γονικές παροχές.
Στην περίπτωση της Ρόδου, όπου οι εκκρεμείς πράξεις είναι χιλιάδες λόγω των γνωστών προβλημάτων, δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για καθυστέρηση μιας ημέρας γι΄αυτό και είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν εγκαίρως οι διαδικασίες πριν να βρεθούν προ δυσάρεστών εκπλήξεων τόσο οι συναλλασσόμενοι που είναι στην αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και οι εργαζόμενοι του Κτηματολογίου που ήδη καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο εξαιτίας της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ