Εκατόν είκοσι στρατιωτικοί της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας  βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία και όπως λένε οι πληροφορίες του ΒΗΜΑτοδότης θα παραμείνουν τουλάχιστον ως τον προσεχή Νοέμβριο.

Και αυτό γιατί έως τότε πήρε παράταση η παραμονή στη Σαουδική Αραβία μιας συστοιχίας patriot που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδος και που εστάλησαν στην αραβική χώρα επί των ημερών του προηγούμενου υπουργού Αμυνας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του κύριου Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ελληνικοί patriot εναντίον των Χούθι

Το ελληνικό αντιπυραυλικό σύστημα των patriot θα παραμείνει στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην απόκρουση των πυραύλων των Χούθι εναντίον των πετρελαιοπηγών της χώρας.

Οι 120 Έλληνες στρατιωτικοί της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στη χώρα είναι υπεύθυνοι για τη συντήρησή του ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι επιχειρησιακά έτοιμο.

Η ευγνωμοσύνη των Σαουδαράβων

Οι Σαουδάραβες εξαιτίας αυτής της συνδρομής που τους παρέχει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν χάνουν την ευκαιρία, όποτε τους δίνεται η δυνατότητα, να δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους προς την Ελληνική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σήμερα, στην πρεσβεία τους, εδώ στην Αθήνα, όπως μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης, θα τιμήσουν τον πρώην υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

tovima.gr