ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ: Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει περισσότερο από ποτέ τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει περισσότερο από ποτέ τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωής και της εργασίας σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Στη χώρα μας, οι διαχωριστικές γραμμές και τα διακυβεύματα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και στην εξυπηρέτηση των χορηγών της, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια ξήλωσε όλες τις φιλεργατικές ρυθμίσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απορύθμισε πλήρως το εργατικό δίκαιο και συρρίκνωσε το κοινωνικό κράτος.

Ζούμε σε συνθήκες που πλησιάζουν τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης,  καθώς  η επίθεση του κεφαλαίου εναντίον των εργαζομένων, οι ταξικές επιλογές και η διαχειριστική ανικανότητα της ΝΔ, έχουν εκτινάξει την ακρίβεια στα ύψη με τραγικές συνέπειες για όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται στην δημόσια παιδεία και υγεία καθώς και σε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θα αγωνιστεί για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, για πραγματική στήριξη των ανέργων και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κοινωνικό κράτος. Για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους. Για ειρήνη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου καλεί τα μέλη, τους φίλους και όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, την Κυριακή 1Η Μαϊου, στις 11.00.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ