Συνεδρίασε το Συμβούλιο δια ζώσης για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια.

Η έναρξη της τετραετούς θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, συνέπεσε με τη μεγάλη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του Covid.

Κρίση με πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες με δυσβάσταχτο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, στην οικονομική θέση των πολιτών μας αλλά και στην αλλαγή του τρόπου ζωής.

Κι ενώ η πανδημία συνεχίζεται-αποκλιμακούμενη βέβαια-το Συμβούλιο μας συνεδρίασε δια ζώσης για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια.

Η συνάντησή μας δεν ήταν μια απλή τυπική διαδικασία αλλά μια ευκαιρία αναστοχασμού, ανασυγκρότησης της Αυτοδιοίκησής μας και τον προγραμματισμό δράσεων του συλλογικού μας οργάνου, λόγω των πολλαπλών και πολύπλοκων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Για το λόγο αυτό καλέσαμε σημαντικά μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια, τους Βουλευτές της Περιφέρειας μας, καθώς βεβαίως και τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο!

Επικεντρωθήκαμε αυτή τη φορά στην ενίσχυση των δομών Υγείας στα νησιά μας, ξεκινήσαμε όμως στην ουσία ένα πολυεπίπεδο διάλογο για όλα τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Νησιωτικής Αυτοδιοίκησης, που θα κορυφωθεί, στο Τακτικό μας Συνέδριο, στην αρχή του Φθινοπώρου.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ