Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη δίκη του ψευτογιατρού: Σκότωνε τη γυναίκα μου λίγο λίγο, είναι ψυχοπαθής

Ο Κόντος έπεισε τη γυναίκα του μάρτυρα να διακόψει την θεραπεία της και να πάρει τα μαντζούνια του – «Της έκανε πλύση εγκεφάλου – Μου κατέστρεψε την οικογένειά μου», είπε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας

Απίστευτα σκηνικά που ξεπερνούν ακόμη και σενάριο ταινίας, περιέγραψε σήμερα στην κατάθεσή του στη δίκη του «ψευτογιατρού», σύζυγος καρκινοπαθούς που έφυγε από τη ζωή, όταν αποφάσισε, κατ΄ εντολή του κατηγορούμενου, να διακόψει κάθε επιστημονική θεραπεία και να αρχίσει τα μαντζούνια που εκείνος της χορηγούσε. Τελικά, η γυναίκα έφυγε από τη ζωή την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ, όπως κατέθεσε ο σύζυγός της, θα μπορούσε να έχει σωθεί, καθώς όταν είχε γίνει η διάγνωση ήταν στο πρώτο στάδιο του καρκίνου στο στήθος. «Της έλεγε ο μεγάλος επιστήμονας εγώ θα σε σώσω», κατάθεσε ο μάρτυρας και περιέγραψε στο δικαστήριο τον αγώνα που έδωσε για να πείσει τη σύζυγό του να απεμπλακεί «από αυτόν τον απατεώνα» και να ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών της. Εκείνη, όμως, ήταν αμετάπειστη σύμφωνα με το μάρτυρα και έλεγε συνεχώς ότι την «κουράρει ο Κόντος», ο οποίος της έδινε να τρώει τρεις φορές την εβδομάδα μήλα, σκόρδα και παντζάρια, να λαμβάνει αποστάγματα κάνναβης και να κάνει ενέσεις αρτεμησίνης!

Οι… συμβουλές του «ψευτογιατρού» και οι εναλλακτικές θεραπείες του προς την ασθενή σύζυγο του, στοίχισαν στην οικογένειά τους, περίπου 35.000 ευρώ.

Ο μάρτυρας, οικονομολόγος στο επάγγελμα με σπουδές στην Αμερική, αρχίζοντας την κατάθεσή του στο ακροατήριο είπε τα εξής: «Το Ιούλιο του 2017 ανακαλύψαμε ότι η γυναίκα μου η Μαρία είχε όγκο στο στήθος. Οι γιατροί μας είπαν ότι πρέπει να κάνει επέμβαση, την οποία και κάναμε το ίδιο έτος. Πήγε πολύ καλά αλλά ανακαλύψαμε ότι είχε και στους λεμφαδένες. Ο γιατρός μας πρότεινε να ξεκινήσει χημειοθεραπεία. Στο μεταξύ η γυναίκα μου πολιτεύονταν. Την ενδιέφερε η εικόνα της. Δεν ήθελε χάσει τα μαλλιά της και το στήθος της. Ήταν κουμπωμένη. Άρχισε να πηγαίνει με μια φίλη της στις εκκλησίες. Πήγε μια Κυριακή στον Άγιο Φανούριο και εκεί είχε πρόβλημα με καρκίνο στον προστάτη ο ιερέας, ο οποίος πίστευε στα βότανα. Ο ιερέας είχε γνωρίσει τον Κόντο και πίστευε ότι είναι γιατρός. Είπε στη γυναίκα μου πως “υπάρχει ένας γιατρός που δεν θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες”. Είχα ξαφνιαστεί που η γυναίκα μου, πήγαινε στις εκκλησίες. Στον Άγιο Φανούριο συνάντησε τον Κόντο. Ήταν μαζί με τη φίλη της. Στην εκκλησία στον Άγιο Φανούριο σε μια από τις επισκέψεις, ο ιερέας κάθισε μαζί της».

«Της έκανε πλύση εγκεφάλου»

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας ανέφερε: «Με είχε ενοχλήσει αφάνταστα μια ημέρα που την άκουσα να μιλάει με τον Κόντο σε είχε ανοιχτή ακρόαση. Της έκανε πλύση εγκεφάλου, της έλεγε “δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις”. Έλεγα στη γυναίκα μου: “Τι πιστεύεις πως είναι ο Θεός;”. Εκείνη αντιδρούσε. Της είπα μιλάς με γιατρούς δεν μπορείς να θεραπεύσεις τον καρκίνο με σκόρδα, παντζάρια και βότανα. Φώναζα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Έφτασα στο σημείο να φύγω από το σπίτι γιατί μαλώναμε. Γνωρίζω τι γίνεται έξω στην κοινωνία. Πολιτεύτηκα και εγώ. Είμαι οικονομολόγος, σπούδασα στην Αμερική. Της έλεγα “Μαρία αυτός ο άνθρωπος κάτι κρύβει” και εκείνη μου απαντούσε “όλα τα ξέρεις εσύ”. Της ζητούσα συνεχώς να μη χάνει το χρόνο της. “Έχουμε επιστήμονες το καλύτερο χειρούργο”, της έλεγα. Ήταν τότε στο πρώτο στάδιο, ήταν μια ρουτίνα, θα αφαιρούσε το στήθος και θα ζούσε. Της έλεγα ότι έχουμε παιδιά θέλω να τα δεις να μεγαλώνουν».

«Μου κατέστρεψε την οικογένειά μου»

Ο μάρτυρας άφησε ξεκάθαρα να διαφανεί κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως ο κατηγορούμενος κατάφερε να αποσπάσει από την οικογένειά του ποσό περίπου 35.000 ευρώ. Ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Πάντα είχα ένα ποσό και στο σπίτι. Είπα στο δεύτερο γιο μου σε περίπτωση που πάθω κάτι έχω 30 χιλιάδες δολάρια, είστε αμερικανοί πολίτες αν πάθω κάτι, θα πάτε όλοι στην Αμερική. Η γυναίκα μου πίεζε το γιο μου και του ζητούσε τα λεφτά» ανάφερε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Όταν συναντήθηκε με τον Κόντο της πρότεινε ενέσεις αρτεμισήνης. Κάθε Κυριακή πήγαινε στον Άγιο Φανούριο, δεν ήθελε να πάμε κάπου αλλού μαζί. Κάποια στιγμή ο… μεγάλος γιατρός που κατέστρεψε την οικογένειά μου, της χάρισε την Καινή Διαθήκη. Της έδινε βότανα. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν η γυναίκα μου πέθανε δεν βρήκαμε ποτέ τα χρήματα. Της έλεγα πάμε στο νοσοκομείο στον Άγιο Σάββα, δεν άκουγε τίποτα. Τελικά, πήγαμε στο γιατρό και εκείνος αμέσως της είπε ότι έπρεπε να κάνει χημειοθεραπείες. Αντί για αυτό εκείνη έκανε κάτι ζουμιά, κατσαρόλες ολόκληρες με βότανα που της είχε δώσει ο… μεγάλος επιστήμονας. Είχε γεμίσει ένα σπίτι με μπουκάλια και βότανα. Της έλεγα “σταμάτα τα όλα θέλω να κάνεις χημειοθεραπείες, πήγαινε στο γιατρό, μην ασχολείσαι με τέτοια πειράματα”. Εκείνη μου απαντούσε “με κουράρει ο Κόντος” και αυτό με τρέλαινε. Τελικά, πήγε το 2018 έκανε βιοψία, είχε τρεις όγκους ήταν σε προχωρημένο στάδιο, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο γιατρός της είπε ότι άργησε. Πήρε τον …μεγάλο γιατρό και εκείνος της έλεγε “δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις”. Της ζητούσε να τρώει μήλα τρεις φορές την εβδομάδα και σκόρδα. Εγώ της φώναζα “τι είναι αυτά που κάνεις; Δεν παλεύεται ο καρκίνος με σκόρδα και παντζάρια”».

Σύνεδρος: Πως ο κατηγορούμενος δικαιολογούσε την επιδείνωση της υγείας της;

Μάρτυρας: Της έλεγε ότι είναι καλά, να συνεχίσει τα βότανα, να μη φοβάται που έκανε νέο όγκο. Ότι η θεραπεία του ήταν εναλλακτική με βότανα, με σωστή διατροφή και βιταμίνες. Της έλεγε ότι θα μικρύνουν οι όγκοι και θα εξαφανιστούν και ότι «θα είσαι πάντα καλά. Της έλεγε «μην πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών» και ότι αυτή την λύση που είχε αυτός, «οι γιατροί δεν την προωθούν γιατί θέλουν να πουλάνε χημειοθεραπείες».

«Λείπανε λεφτά από σπίτι»

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας ο ίδιος διαπίστωσε σε αυτό το σημείο ότι έλειπαν χρήματα από το σπίτι του. «Μίλησα με γυναίκα μου και μου είπε πως τα έχει ανάγκη και πως έπρεπε να σώσει τον εαυτό της. Δεν ήταν μόνο τα 30,000 δολάρια ήταν και άλλα 25.000 ευρώ δικά της, ποσό για το οποίο δεν έλεγε τί το έκανε. Θεωρούσε ότι ήμουν εναντίον της. Μέσο όρο έχουν φύγει 35 με 35.000 ευρώ» ανάφερε ο ίδιος στο ακροατήριο για να συνεχίσει: «Τελικά φτάσαμε σημείο να μου λέει, “δε θέλω το γιατρό”. Μου ζητούσε να πηγαίνουμε σε εκκλησίες. Στις 6 Νοεμβρίου του 2018 πείσθηκε να πάμε στο γιατρό να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται. Το στήθος είχε πρηστεί και είχε μελανιάσει. Ο γιατρός της είπε να κάνει χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Δεν άκουγε. Της έλεγα “καταλαβαίνεις ότι πέφτεις από τον γκρεμό; Θα πεθάνεις, έχουμε τρία παιδιά”. Μετά την επίσκεψη στον γιατρό, ο μάρτυρας ανέφερε πως συζήτησε με την γυναίκα του και της είπε πως αυτή ίσως να ήταν η τελευταία της ευκαιρία. «Ήθελε να σκεφθεί και τελικά είπε στον γιο μου πως αν πήγαινα να την πάρω να πάμε στο νοσοκομείο να μη αφήσει» είπε ο μάρτυρας για να προσθέσει: «Μέχρι την ημέρα που πέθανε, την ημέρα των γενεθλίων της, 1η Απριλίου, μίλαγε με τον κύριο που έχω πίσω μου (εννοεί τον κατηγορούμενο). Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω. Κάποια στιγμή είπα στο γιο μου να έρθει από την Αμερική να δει τη μητέρα του. Εκείνος την έπεισε να πάνε στο “Σωτηρία”. Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στο γιατρό αλλά είχαμε χάσει το τρένο».

«Της πήρε τη ζωή»

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας είπε ακόμη στην κατάθεσή του: «Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δε πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα λίγο – λίγο. Ας ζήταγε τα 30 χιλιάδες ευρώ από εμένα θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς. Θα ζούσε ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας. Αυτή η πειθώ που είχε, δεν ξέρω τι χάρισμα είναι αυτό. Έχει μυαλό αλλά ας το χρησιμοποιούσε για το καλό της κοινωνίας. Ας έλεγε ότι δεν είναι γιατρός, ότι είναι βοτανολόγος. Αν η γυναίκα ήξερε ότι δεν είναι γιατρός θα τον είχε πυροβολήσει. Την κορόιδεψε. Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Τα ζω ξανά πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί… Έβλεπα τη γυναίκα μου και στενοχωριόμουν. Από 65 κιλά να έχει φτάσει στα 45, δεν μπορούσε να πάει στο μπάνιο να πλύνει τα μαλλιά της. Η σύζυγος μου ενθουσιάστηκε με το μεγάλο ψέμα πως αυτός ο Κόντος είναι γιατρός και ότι έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία. Ότι είναι ογκολόγος, χειρούργος. Πίσω, όμως, από αυτόν ήταν ένας παπάς που επίσης ήταν άρρωστος. Πίστευε ότι οι γιατροί κρύβουν από τους ασθενείς ότι υπάρχει «εναλλακτική θεραπεία» για τον καρκίνο και ότι αυτή η θεραπεία είναι μόνο για αυτούς που έχουν λεφτά, γιατί τους άλλους ήθελαν να τους ξεκάνουν. Είναι ένας ψυχοπαθής… Της έλεγε ο όγκος σου είναι σαν αυγό, μην πας να κάνεις παρακέντηση, θα γεμίσεις υγρό και μεταστάσεις…».

 

πηγή πρώτο θέμα

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ