Σκάνδαλο Novartis: Oριστική απαλλαγή Βαξεβάνη και Παπαδάκου, χωρίς παραπομπή σε δίκη, πρότεινε η Εισαγγελέας

Την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ποινικής ευθύνης υπουργών. Η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ποινικής ευθύνης υπουργών Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή, προτείνει συγκεκριμένα την απαλλαγή της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη και του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τάρκα.

α μην υπάρξουν κατηγορίες για την Γιάννα Παπαδάκου, τον Κώστα Βαξεβάνη, τον Γιάννη Φιλιππάκη, τον Αλέξανδρο Τάρκα και τον Μανώλη Μαργωμένο πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας για την υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis και την υπόθεση Μιωνή.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρότεινε την παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη, των δυο εισαγγελέων-συνεργατών της και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός σε πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι τρεις εισαγγελείς, Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελικοί Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ