Σαν βόμβα έσκασε στο τοπικό πολιτικό σκηνικό της χώρας η υποψηφιότητα του Βάιου Καλοπήτα για το δήμο της Ρόδου.

Σαν βόμβα έσκασε στο τοπικό πολιτικό σκηνικό της χώρας η υποψηφιότητα του Βάιου Καλοπήτα για το δήμο της Ρόδου. Μια βόμβα που προκαλεί ανατροπές. Ήδη όπως σήμερα γράφει ο Δαμιανός Αθανασίου και η εφημερίδα Δημοκρατική 

Στη γενική συνέλευση του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Β. Μανδρακός δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια ως μέλος του νέου σχήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διεκδικήσει τη θέση του επικεφαλής, ενώ οι Διακοσταματίου και Σαββής δεσμεύτηκαν ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης η ενότητα και η στήριξη είναι δεδομένη για την επόμενη ημέρα.

Παρότι όμως προηγήθηκαν οι ενέργειες αυτές, το ΠΑΣΟΚ κεντρικά ως φαίνεται έχει άλλα σχέδια για τον Δήμο της Ρόδου, προκρίνοντας τον Βάιο Καλοπήτα ως υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου με την στήριξη του κόμματος, μη λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις διαδικασίες των δύο δημοτικών παρατάξεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ», στελέχη των παρατάξεων Κουσουρνά-Χατζηδιάκου που διαφωνούν με τις διαδικασίες αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση του Βάιου Καλοπήτα, έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να συνδράμουν την προσπάθεια με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο γεγονός που αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των δύο πρώην δημάρχων Ρόδου.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη κρούση στο μέλος της ΚΠΕ Βάιο Καλοπήτα, έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο, αλλά οι πιέσεις ευοδώθηκαν μόλις πρόσφατα κι αφού κρίθηκε από τα κεντρικά ότι οι διαδικασίες των παρατάξεων Κουσουρνά-Χατζηδιακου δεν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής ούτε καν από τα ίδια τα μέλη τους και ως εκ τούτου η επιλογή προσώπου που θα πληροί τα κριτήρια που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ με έμφαση στην ανανέωση, θεωρήθηκε επιβεβλημένη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον κ. Χατζηδιάκο να ενημερώθηκε τηλεφωνικά από κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ότι η Χαριλάου Τρικούπη προτάσσει την επιλογή Βάιου Καλοπήτα για τον Δήμο Ρόδου έχοντας λάβει υπ΄όψιν όλες τις παραμέτρους και τις εξελίξεις που έχουν προηγηθεί. Κι αυτό ερμηνεύεται ως κατεύθυνση για συμπόρευση και συστράτευση.

Ακόμα μια εξέλιξη που έχει ενδιαφέρον είναι πως προσέγγιση στον Βάιο Καλοπήτα έχει γίνει και από ενδιαφερόμενους να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και εκτός ΠΑΣΟΚ μόλις έγινε γνωστή η πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ρόδου, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική της υποψηφιότητάς του.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ