Ποια μέτρα έρχονται μετά την Πρωτοχρονιά

Εκτός από τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, νέοι περιορισμοί έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. 

Εκτός από τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, νέοι περιορισμοί έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.   Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, όπως είπε, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα συνεδριάσει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου και θα εκτιμήσει την αποδοτικότητα των νέων μέτρων έως τότε, αλλά -όπως εξήγησε- είναι έτοιμη να προτείνει από τις 3 Ιανουαρίου νέα μέτρα τα οποία έχει ήδη εισηγηθεί και θα ανακοινωθούν όταν κριθεί αναγκαίο.

 

“Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πακέτο μέτρων για το 15νθήμερο από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, ο κ. Πλεύρης είπε ότι η επιτροπή έχει εισηγηθεί μια σειρά μέτρων. “Θα είναι περιοριστικά, αλλά δεν θα παραπέμπουν είτε σε ειδικά είτε σε γενικά lockdown. Σε κατηγοριοποίηση τα μέτρα θα αφορούν στη διασκέδαση, όπου εκεί θα εξεταστούν διαφορετικά σενάρια που θα έχουν σχέση με το ωράριο, τις εκδηλώσεις – κυρίως τις αθλητικές – και την τηλεργασία, ενώ θα υπάρχουν και γενικότερα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρούνται με πιο αυστηρό τρόπο και θα αφορούν τις δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες. Η ακριβής αποτύπωση αυτών των μέτρων θα γίνει στις 27/12 που θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή”, τόνισε ο κ. Πλεύρης.

“Θεωρούμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι επαρκή για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και παράλληλα να μην υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ