«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Καλύμνου»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, αναδεικνύει τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Καλύμνου, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία και οι δομές δημόσιας υγείας στις ακριτικές περιοχές, πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε ό, τι αφορά στον προγραμματισμό των προσλήψεων και στις προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων προσωπικού.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρεται στο αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου προς το Υπουργείο Υγείας και τη 2η ΥΠΕ, την άμεση προκήρυξη πέντε θέσεων γιατρών για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό.

Πρόκειται για τις εξής θέσεις:

– Αντινοδιαγνώστη με βαθμό Επιμελητή Α’

– Ορθοπεδικού με βαθμό Επιμελητή Α΄

– Πνευμονολόγου με βαθμό Διευθυντή

– Νεφρολόγου με βαθμό Διευθυντή

– Παιδιάτρου με βαθμό Επιμελητή Α΄

Παράλληλα, τονίζει ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα το νοσοκομείου Καλύμνου, αφού στο τέλος του χρόνου λήγει η σύμβαση και αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας δύο γιατροί παθολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη σε παράταση.

Αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εξετάσει την παράταση της θητείας τους προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα το νοσοκομείο και μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις αυτές μέσα από προκήρυξη.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Υγείας.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη με ιατρικό προσωπικό των αναγκών του Νοσοκομείου Καλύμνου»

 

Κύριε Υπουργέ,

Τα νοσοκομεία και οι δομές δημόσιας υγείας στις ακριτικές περιοχές, πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε ό, τι αφορά στον προγραμματισμό των προσλήψεων και στις προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων προσωπικού.

Το επιβάλλουν τόσο η ανάγκη στήριξης των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών όσο και ο υψηλός δείκτης υποστελέχωσης των δομών υγείας σε αυτές τις περιοχές.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί το Νοσοκομείου Καλύμνου.

Πρόσφατα, η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε, με αίτημά της προς το Υπουργείο Υγείας και τη 2η ΥΠΕ, την άμεση προκήρυξη πέντε θέσεων γιατρών για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό.

Πρόκειται για τις εξής θέσεις:

– Αντινοδιαγνώστη με βαθμό Επιμελητή Α’

– Ορθοπεδικού με βαθμό Επιμελητή Α΄

– Πνευμονολόγου με βαθμό Διευθυντή

– Νεφρολόγου με βαθμό Διευθυντή

– Παιδιάτρου με βαθμό Επιμελητή Α΄

Παράλληλα, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα το νοσοκομείου Καλύμνου, αφού στο τέλος του χρόνου λήγει η σύμβαση και αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας δύο γιατροί παθολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη σε παράταση.

Αυτονόητο είναι ότι μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις τους, το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εξετάσει την παράταση της θητείας τους προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα το νοσοκομείο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την ενίσχυση του νοσοκομείου Καλύμνου με ιατρικό προσωπικό; Ποιος είναι ο σχεδιασμός σε σχέση με τις νέες προκηρύξεις και για το 2023;
  2. Με δεδομένο ότι στο τέλος του χρόνου λήγει η σύμβαση των δύο ιατρών παθολόγων με βαθμό Διευθυντή, που υπηρετούν στο νοσοκομείο Καλύμνου, προτίθεται το Υπουργείο να παρατείνει τη θητείας τους για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα το νοσοκομείο και μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις αυτές μέσα από προκήρυξη;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ