Πάνω από 3000 είναι οι κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης στη Ρόδο, μέχρι τώρα.

Πάνω από 3000 είναι οι κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης στη Ρόδο, μέχρι τώρα.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον στην αγορά εργασίας στην περιοχή μας.

«Η τουριστική σεζόν που διανύουμε είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την εστίαση, είτε αναγκάζονται να περιορίζουν το χρόνο λειτουργίας τους, είτε απειλούνται με λουκέτο, λόγω έλλειψης προσωπικού» όπως είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ξαναγίνει η Ρόδος ελκυστική για τους εργαζόμενους στα τουριστικά επαγγέλματα.

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα όπως η διαμονή, οι ικανοποιητικές αμοιβές και η επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ