Πάγωσαν” οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Μπλόκο” στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας καθώς και των γονιών του επέβαλε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκαν οι εταιρικοί λογαριασμοί της ΜΚΟ.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποτραπούν ενδεχόμενες κινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του. Βέβαια, ο πατέρας του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, έχει ήδη αποβιώσει.

Πάντως, οι εταιρικοί λογαριασμοί της “Κιβωτού” που έχουν εντοπιστεί δεν δεσμεύτηκαν καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Η έρευνα των Αρχών για τα οικονομικά της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”, καθώς και για τυχόν παράνομες συναλλαγές, συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση.

Μάλιστα, έχουν αρχίσει έλεγχοι και στο εξωτερικό, αφού οι Αρχές ψάχνουν offshore εταιρίες σε Ελβετία και νησιά Κέιμαν, όπως αποκάλυψε στο Star ο συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με την “Κιβωτό του Κόσμου”.

Όταν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία (από το νέο έτος), το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών αλλά και της ΑΑΔΕ θα υποβληθούν στην εισαγγελία.

Διαβάστε ακόμη

Γράψτε το σχόλιο σας

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ