Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έκαναν την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» σε ακρίβεια και σκληρούς δείκτες πανδημίας

Παρατίθενται αποσπάσματα από την συνέντευξη του βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιού, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Παρατίθενται αποσπάσματα από την συνέντευξη του βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιού, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

  • Κάνουν λόγο, ξανά, για αποκλιμάκωση της πανδημίας όταν μέσα σε 3 μέρες έχουμε πάνω από 300 θανάτους

«Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο και η διαχείριση της πανδημίας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο της Κυβέρνησης.  Είμαστε η χώρα με τους πιο σκληρούς δείκτες σε διασωληνωμένους και θανάτους  οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται την πραγματικότητα, συνεχίζει τις παλινωδίες, δεν έχει στηρίξει το ΕΣΥ, και προσπαθεί να μας πείσει, για ακόμα μία φορά, ότι τελειώνουμε με την πανδημία κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση. Η πανδημία είναι εδώ και δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια, ιδιαίτερα όταν οι υγειονομικοί επιστήμονες τονίζουν ότι έχουμε άδικους θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

  • Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

«Ενώ η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει πληθωρισμό 5,1% (ρεκόρ δεκαετίας) και είμαστε «πρωταθλητές» στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που παίρνει η Κυβέρνηση είναι τουλάχιστον πενιχρά σε σχέση με το τεράστιο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία. Για παράδειγμα, ακόμα και μετά την «έκπτωση», οι επιχειρήσεις πρέπει πλέον να πληρώνουν διπλάσια τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, ίσως και τριπλάσια για το φυσικό αέριο, ένα κόστος που φυσικά μετακυλίεται στον πολίτη. Σύμφωνα με επίσημη έρευνα,  η ακρίβεια τρώει 1,5 μισθό κάθε εργαζόμενου ανά χρόνο, και ο πολίτης βιώνει το σύνδρομο των «τριών εβδομάδων», με το μισθό να εξανεμίζεται πολύ πριν κλείσει ο μήνας».

«Πρέπει άμεσα να μπουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Η ίδια η Κυβέρνηση  ουσιαστικά παραδέχεται ότι η ελάχιστη «αύξηση» που εξήγγειλε δεν είναι σοβαρή, για αυτό άλλωστε προανάγγειλε νέα αύξηση τον Μάιο. Όμως, σήμερα είναι που τρέχουν οι λογαριασμοί, σήμερα έχει ανάγκη μια οικογένεια να προμηθευτεί τα βασικά καταναλωτικά αγαθά».

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάμε, μεταξύ άλλων:

  • αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ
  • άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 40 χιλ. ευρώ
  • μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, κάτι που έχει εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη χώρα μας
  • μείωση τιμολογίων ΔΕΗ

 

  • Χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε οποιαδήποτε μορφή της

«Όσο αφορά στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, να μην υπάρξει καμία εξαίρεση και καμία αμφιβολία ότι κάποιος που έχει υψηλή κοινωνική θέση, μπορεί να απαλλαχθεί από τις ειδεχθείς πράξεις του και να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στο θύμα. Παράλληλα, η ενδοοικογενειακή βία απλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερα μέτρα από την Πολιτεία».

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ