Ο Δήμαρχος δεν θα επιτρέψει καμία παρανομία στην Ψαροπούλα

Για την ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο της Ψαροπούλας, μίλησε σήμερα στον Real Voice ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Ρόδου, Στράτος Καρίκης.

Αναλυτικά ο κ. Καρίκης τόνισε:

Είναι στις προθέσεις μας άμεσα να βγει σχέδιο για την περιοχή για αυτό το διάστημα μέχρι να ξεκινήσει η παρέμβαση, δηλαδή συγκεκριμένα θα κληθούν όλοι αυτοί οι καταστηματάρχες, σε συνεργασία και με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να διαμορφωθεί μία συγκεκριμένη εικόνα στην περιοχή. Ο Δήμος δεν θα παρακολουθήσει απλά όλα αυτά που συμβαίνουν, γιατί θα πρέπει να σημειώσω ότι αυτά δεν είναι δικές μας άδειες.

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι ο Δήμος δε θα πρέπει να καθορίσει κάποιους κανόνες. Να είναι λοιπόν όλοι σίγουροι ότι τις επόμενες μέρες από τον ίδιο τον Δήμαρχο θα καθοριστεί και το χρονικό πλαίσιο συμμόρφωσης και οι κανόνες και συγκεκριμένα πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι κατασκευές και πάντα σε πλαίσιο απόλυτης νομιμότητας. Η χρονιά είναι δύσκολη, τρέχει σε δυόμισι τρεις μήνες ουσιαστικά λήγει η σεζόν, εμείς τώρα θα το κάνουμε και ο Δήμος θα λάβει μέτρα και μπορεί να ζητήσει από τη Κτηματική μέχρι να ανακαλέσει αυτές τις άδειες. Θα τρέξει μία πολύ μεγάλη παρέμβαση και άρα όταν τρέξει ο διαγωνισμός σημαίνει ότι η περιοχή θα αλλάξει μορφή. Άρα είναι κάτι εντελώς προσωρινό αυτό που συμβαίνει.  Ο δήμος της Ρόδου πάει να βάλει μία τάξη σε όλη αυτή την παραλιακή ανάπλαση, αλλά θα πάρει χρόνο μέχρι τότε θα πρέπει κάποιοι να λειτουργήσουν νόμιμα και με κανόνες.

Με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης το επόμενο διάστημα, θα βγάλουμε συγκεκριμένο σχέδιο της περιοχής με πλήρη νομιμότητα, ομοιόμορφο και θα καλέσουμε τους πάντες να συμμομορφωθούν. Όποιος δεν συμμορφωθεί, θα χάσει την άδεια του για τη συγκεκριμένη χρήση.

Προχθές είχα εσωτερική σύσκεψη με τον δήμαρχο για το θέμα της Ψαροπούλας. Κοιτάμε και το ένα το μεγάλο θέμα μαζί με την Περιφέρεια, το οποίο ο Περιφερειάρχης με τον Δήμαρχο στην ώρα του θα ανακοινώσουν, κοιτάμε και το μεσοδιάστημα. Κακώς και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ενεργεί χωρίς να φέρνει κάποια πράγματα πριν στο δήμο, ξεκάθαρα πράγματα, εμείς θα παρέμβουμε πολύ δυναμικά σε αυτή την ιστορία, πάντα όμως σε ένα πνεύμα που έχει θέσει ο δήμαρχος ότι πρέπει να αναπτυχθεί η περιοχή. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να κάθεται και να πιει τον καφέ του ή να φάει εκεί μπροστά στη θάλασσα…

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ