Ο Δήμαρχος Χάλκης ταξίδεψε στο Παρίσι ως προσκεκλημένος του Γάλλου Γερουσιαστή κ. Didier Marie.

Ο Γάλλος Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Ελληνογαλλικής Φιλίας κ. Didier Marie εγγυήθηκε στον Δήμαρχο Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελο ότι θα εμβαθύνουν την συνεργασία για την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2022 ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος ταξίδεψε στο Παρίσι ως προσκεκλημένος του Γάλλου Γερουσιαστή και Προέδρου της Ελληνογαλλικής Φιλίας κ. Didier Marie.

Η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι του Λουξεμβούργου, το κτήριο ο οποίο συνεδριάζει η Γαλλική Γερουσία.

Βασικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε το 1⁰ GR-eco island της Ελλάδας, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Περιφερειακή και Αστική Πολιτική ” ( DG Regio ).

Η Χάλκη και η προοπτική για την εξέλιξη του βιώσιμου οράματος του νησιού σε έναν εξ ολοκλήρου αειφορικό τουριστικό προορισμό.

Η Χάλκη αποτελεί παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα, μιας και το σύνολο του νησιωτικού χώρου και ιδιαίτερα τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά παρουσιάζουν ιδιαίτερα εγγενή χαρακτηριστικά τα οποία οδηγούν σε μια εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στο περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνία και την ανάπτυξη.

Οι καινοτόμες δράσεις που εφαρμόζονται ήδη στο νησί και οι δράσεις που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, δίνουν ήδη λύσεις στις κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές επιπτώσεις του τουρισμού και αποδεικνύουν ότι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη είναι επιτακτική και την ίδια στιγμή απόλυτα εφικτή.

Τα μεγαλόπνοα έργα απαιτούν εξαιτερικές συνεργασίες και το νησί της Χάλκης έχει ήδη συνεργαστεί σε άριστο επίπεδο ως την ολοκλήρωση του Πράσινου Έξυπνου νησιού.

Ο Γάλλος Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Ελληνογαλλικής Φιλίας κ. Didier Marie εγγυήθηκε στον Δήμαρχο Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελο ότι θα εμβαθύνουν την συνεργασία για την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ