Μητσοτάκης: «Μόνη κάλπη η πρώτη» – «ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στο Δημόσιο»

«Ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς είτε με ευρωπαϊκούς πόρους» - Επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023 μόνο με σταθερή κυβέρνηση

«Στις 21 Μαϊου δεν μιλάμε για την “πρώτη κάλπη” αλλά για τη “μόνη κάλπη”». Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επερχόμενες εκλογές, διαβεβαιώνοντας η ΕΥΔΑΠ όσο και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου αμέσως μετά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ και οι δυο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το υπεραταμείο και θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο» είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά το πρωί του Σαββάτου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νερό.

«Οι δυο αυτές εταιρείες μετά τις εκλογές θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου και θα φύγουν από το υπερταμείο» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε με νόημα «το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

«Έχουμε εκλογές την 21η Μαΐου, με ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. Τα διλήμματα είναι καθαρά, αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης δηλώνοντας αισιόδοξος ότι «οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ για να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή που έχουμε χαράξει. Θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες αν η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι το 2019»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μόνη κάλπη στις 21 Μαϊου»

«Αυτή θα καθορίσει τα πάντα, αυτή θα καθορίσει την καθαρή εντολή για να φέρει την κυβερνητική σταθερότητα που τόσο έχει ανάγκη η χώρα» είπε. «Αν η εντολή που θα πάρουμε στην πρώτη κάλπη είναι καθαρή εντολή στη ΝΔ με ένα ισχυρό ποσοστό, από εκεί και πέρα όλα θα βρουν το δρόμο τους εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές» υπογράμμισε. Τόνισε παράλληλα ότι τα διλήμματα των εκλογώv είναι πολύ καθαρά. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσης οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ. «Θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες αν η χώρα σήμερα το 2023 είναι καλύτερα από το 2019» υπογράμμισε.

ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στο Δημόσιο

Ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια. «Νόμος ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε. Η ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και οι δύο εταιρείες θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον άμεσο έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. Έκανε μάλιστα λόγο για ψέματα μετά μουσικής, όσον αφορά στη συναυλία στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο κράτος, σημείωσε ότι παραμένει ο μεγάλος ασθενής, ήταν υπερβολικά γραφειοκρατικό και δυσκόλευε τη ζωή μας. Η παρέμβαση στο gov.gr ήταν μία τομή στη δημόσια διοίκηση, κάτι που παραδέχονται και πολίτες που δεν ψηφίζουν τη ΝΔ. «Η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί», είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των συντάξεων. «Πλέον μπορούμε να εκδίδουμε συντάξεις εντός δύο μηνών», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μπόρεσε να παρέμβει στον σκληρό πυρήνα του κράτους. «Το κράτος όταν καθυστερεί πρέπει να λογοδοτεί. Και πρέπει να πληρώνει», είπε, όσον αφορά στη ρύθμιση για την προκαταβολή της επικουρικής σύνταξης.

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Για το ΕΣΥ, ανέφερε ότι είναι μία από τις κεντρικές πολιτικές της ΝΔ, εφόσον γίνει και πάλι κυβέρνηση. «Και με προσλήψεις γιατρών και με κίνητρα για να προσλάβουμε γιατρούς, γιατί έχουμε θέματα στα νησιά μας. Έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικούς πόρους για τα Κέντρα Υγείας και τα ΤΕΠ», είπε.

Για τον προσωπικό γιατρό, είπε ότι αρχίζει να λειτουργεί καλά ο θεσμός, όπως και ο προσωπικός φάκελος υγείας. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού. «Έχουμε εντοπίσει πάνω από 5.000 γυναίκες που έμαθαν ότι έχουν καρκίνο του μαστού, δεν το γνώριζαν, λόγω του προγράμματος. Και επειδή το έμαθαν νωρίς, έχουν καλές πιθανοτητες να γιατρευτούν», είπε.

Για τα νησιά, εξήγησε ότι αυτό που μπορεί να υπάρχει είναι ένα καλό πρωτοβάθμιο σύστημα, τηλεϊατρική και καλό σύστημα διακομιδών. Σχολίασε δε τις προτάσεις Τσίπρα για την υγεία, μιλώντας για απλούστευση. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μιλά για στήριξη της μεσαίας τάξης, ενώ την τσάκισε όταν ήταν κυβέρνηση.

«Όταν στη Βουλή τον ρώτησα ευθέως πόσο στοιχίζει η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, δεν ήξερε. Κι όταν τον πίεσα, είπε “αυτά θα συζητάμε τώρα;», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ