Μετάλλαξη Omicron: Η Johnson & Johnson θέλει να αναπτύξει εμβόλιο για τη νέα παραλλαγή

 

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson πρόκειται να αξιολογήσει το εμβόλιό της για την COVID-19 κατά της νέας παραλλαγής Omicron, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με πανεπιστημιακές ομάδες στη Νότια Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο, αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της COVID-19 σε διαφορετικές παραλλαγές της νόσου, που πλέον περιλαμβάνουν και τη νέα παραλλαγή Omicron που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Η Johnson & Johnson εξετάζει ορό αίματος από συμμετέχοντες σε ολοκληρωμένες και συνεχιζόμενες μελέτες χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, αναζητώντας εξουδετερωτική δράση κατά της παραλλαγής Omicron. Επιπλέον, η εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη ενός εμβολίου ειδικού για την παραλλαγή Omicron και θα την προχωρήσει ανάλογα με τις ανάγκες.

«Η νέα παραλλαγή Omicron αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης, των ελέγχων και του εμβολιασμού για την πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων από την COVID-19. Διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην ισχυρή χυμική και κυτταρική ανοσολογική απόκριση που εκλύει το COVID-19 Vaccine Janssen, απόκριση η οποία αποδεικνύεται από τη διάρκεια και το εύρος της προστασίας κατά των παραλλαγών μέχρι σήμερα στις κλινικές μελέτες», ανέφερε ο Ματάι Μαμμεν, MD, PhD, Παγκόσμιος Επικεφαλής της Janssen Research & Development LLC της Johnson & Johnson.

Και συμπλήρωσε πως «μέσα από τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας με επιστήμονες στη Νότια Αφρική καθώς και τις συνεχιζόμενες μελέτες αποτελεσματικότητας στην πραγματική κλινική πράξη που διεξάγονται με το COVID-19 Vaccine Janssen, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να προκύψουν νέα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα, έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της Όμικρον και θα προχωρήσουμε ταχύτατα στη διενέργεια κλινικών δοκιμών, εφόσον αυτό χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 έχει λάβει Άδεια Κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους στην ΕΕ για την ενεργητική ανοσοποίηση για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

πηγή πρώτο θέμα

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ