Μεγάλη συμφωνία Joussen – Χατζημάρκου, υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Μεγάλη συμφωνία του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI με την Περιφέρεια Νοτίου για τον Τουρισμό, θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο ισχυρός άντρας της TUI Fritz Joussen, θα βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη και θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την Πέμπτη θα ταξιδέψει στην Ρόδο και θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, προκειμένου να υπογράψουν την συμφωνία.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας που αφορά στον Τουρισμό, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, πλην όμως κινείται στους άξονες προτεραιότητας που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και οι φορείς της Ρόδου, για την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος του σμαραγδένιου νησιού, στην πρωτοπορία των διεθνών τάσεων, αλλά και στην εναρμόνιση με αυτά που ζητούν οι σύγχρονοι τουρίστες, ειδικά μετά την πανδημία.

Τέλος, ενδεικτικό της σημασίας της συμφωνίας αυτής, είναι το γεγονός ότι έχει τεθεί υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ότι θα έρθει ο ίδιος ο επικεφαλής του ομίλου TUI για την υπογραφή της, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στην διαφήμιση της Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ελληνικού Τουρισμού, στις διεθνείς αγορές, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν.

Σεζόν η οποία όπως δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της TUI, “Κοιτάζοντας μπροστά για τη θερινή σεζόν του 2022, είμαστε θετικοί. Οι δείκτες και οι τάσεις είναι άθικτες, το Καλοκαίρι του 2022 έχει ήδη υψηλές κρατήσεις και επί του παρόντος “ευθυγραμμίζεται” με τις προσδοκίες δυναμικότητας. Επί του παρόντος, στα τέλη του 2021, βλέπουμε το τέταρτο κύμα του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, στην εγχώρια αγορά μας στη Γερμανία. Ταυτόχρονα, πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης είναι πολύ σταθερές, με χαμηλά κρούσματα και υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Αυτοί είναι προορισμοί που είχαν επίσης υψηλές κρατήσεις και ήταν ασφαλείς τον περασμένο Χειμώνα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κοιτάξουμε μπροστά στην Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2022. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κάνουμε μια πραγματική πρόβλεψη για τη θερινή περίοδο του 2022. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Τουρισμός θα μπορέσει να ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 το επόμενο Καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε επίσης από το 2021 ότι οι κρατήσεις θα γίνονται πολύ αργότερα και πολύ πιο κοντά στο ταξίδι. Οι κρατήσεις για το Καλοκαίρι 2022 σε όλες τις αγορές της TUI, κινούνται ενθαρρυντικά”.

Επιπροσθέτως, ο Fritz Joussen πριν από λίγες  ημέρες εκτενή αναφορά στην βιωσιμότητα και την ποιότητα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: “Η βιωσιμότητα και η ποιότητα αποτελούν σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής μας. Επενδύσαμε σε νέα αεροσκάφη, σε νέα κρουαζιερόπλοια και πάνω από το 80 τοις εκατό των ξενοδοχείων μας έχουν πιστοποιηθεί ως βιώσιμα. Το 2019 έχουμε ήδη περικόψει περισσότερα από 250 εκατομμύρια πλαστικά αντικείμενα σε όλες τις εργασίες. Το σημαντικό είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον στον προορισμό, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους ντόπιους και τις τοπικές επιχειρήσεις να αντλήσουν οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από αυτό. Όπως το βλέπω εγώ, η κοινωνική και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα συμβαδίζουν απολύτως. Μου άρεσε το σύνθημα που επέλεξαν για τη σύνοδο κορυφής της G20: «Άνθρωποι, Πλανήτης, Ευημερία». Η ατζέντα μας για τη βιωσιμότητα ονομάζεται «Άνθρωποι, Πλανήτης, Πρόοδος». Η πρόοδος αντιπροσωπεύει την πρόοδο και τις μετρήσιμες προόδους που θέλουμε να επιτύχουμε χρόνο με το χρόνο. Θεωρώ τη μεγαλύτερη βιωσιμότητα και τον περαιτέρω μετασχηματισμό ως επιχειρηματικές ευκαιρίες, όχι ως συνέπεια της συγκυρίας. Εμείς στην TUI δεν ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά βασιζόμαστε στα προγράμματα και τις επιτυχίες μας των τελευταίων ετών.

Η TUI έδινε πάντα μεγάλη σημασία στη βιωσιμότητα. Όχι μόνο η εταιρεία, αλλά ιδιαίτερα οι υπάλληλοί μας. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό για μένα να μην ξεπερνάμε τον εαυτό μας με υποσχέσεις, αλλά να θέτουμε μετρήσιμους στόχους, να παίρνουμε συνειδητές αποφάσεις και μετά να διαπιστώνουμε την πραγματική πρόοδο. Οι αποφάσεις των τελευταίων ετών για επένδυση σε έναν σύγχρονο στόλο αεροσκαφών με μείωση του CO2 έχουν ληφθεί με αυτόν τον τρόπο και η μείωση των πλαστικών εξαρτημάτων ακολουθεί την ίδια λογική, με βάση τα προγράμματα και τις επιτυχίες μας των τελευταίων ετών”.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ