Μέχρι το απόγευμα θα λυθούν τα προβλήματα με τα self tests

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων με τα self tests από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ελλείψεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Απόστολος Βαλτάς σε ραδιοφωνική εκπομπή, ανέφερε πως η κυβέρνηση τονίζει πως το πρωί του Σαββάτου έγινε ανεφοδιασμός των φαρμακείων από τις φαμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις. Από το κεντρικό σημείο διανομής έχει ήδη διατεθεί η ποσότητα των 8,5 εκατ. self test και πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην κατανομή τους μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων», τόνισε ο κ. Βαλτάς.

Μάλιστα εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκατομμύριο τεστ, ενώ σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζεται πως υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ