ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το νέο εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Καλύμνου αποτελεί κατάκτηση για την τοπική κοινωνία»

Στα εγκαίνια του νέου εσπερινού ΕΠΑΛ στην Κάλυμνο έδωσε το «παρών» ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που το προηγούμενο διάστημα είχε προχωρήσει σε παρεμβάσεις και συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, αναδεικνύοντας την ανάγκη λειτουργίας εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Κάλυμνο λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος που υπήρχε αλλά και της αύξησης του αριθμού των μαθητών.
Το νέο εσπερινό ΕΠΑΛ στην Κάλυμνο θα λειτουργήσει με τομείς, όπως:
– Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
– Τομέας Μηχανολογίας
– Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
Σε δήλωση του, ο κ. Μάνος Κόνσολας αναφέρει:
«Το νέο εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στην Κάλυμνο, αποτελεί κατάκτηση για την τοπική κοινωνία.
Ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση που έπρεπε να γίνει πράξη, αφού είχε αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στο ήδη υφιστάμενο ΕΠΑΛ, υπερβαίνοντας τους 300.
Παράλληλα, στο ΕΠΑΛ φοιτούσαν και ενήλικες, εργαζόμενοι μαθητές, γεγονός που δυσκόλευε την προσπάθειά τους για γνώση και μάθηση, ενώ τώρα θα μπορούν να συνδυάσουν την εργασία τους το πρωί με τη φοίτηση τους στο σχολείο το απόγευμα.
Την ίδια στιγμή, η λειτουργία εσπερινού ΕΠΑΛ θα δώσει τη δυνατότητα σε άνεργους ή ανειδίκευτους νέους να φοιτήσουν σε αυτό και να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον».

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ