ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανακατασκευή του κτιρίου που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου ή μετεγκατάσταση του σε άλλο χώρο»

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, δεν μας κολακεύει ως χώρα», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Λέρο.

«Το κτίριο είναι πλήρως ακατάλληλο και χρήζει άμεσης ανακατασκευής, η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί», αναφέρει ο κ. Κόνσολας

Με άμεση παρέμβασή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι ο χώρος που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα της Λέρου στην περιοχή Αγία Μαρίνα, όχι μόνο είναι πλήρης ακατάλληλος, αλλά αποτελεί και αφορμή δυσμενών σχολίων.

Αναφέρει ότι το γεγονός της ακαταλληλότητας του χώρου είχε αναδειχθεί και σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το καλοκαίρι του 2015 και υπογραμμίζει ότι η Λέρος αποτελεί ένα νησί, το οποίο εκτός από τουριστικός προορισμός, έχει επιφορτιστεί και με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, γεγονός που επιβαρύνει και τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά με νέα παρέμβασή του και σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης που είχε καταθέσει τον Απρίλιο του 2021, να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για την ανακατασκευή του κτιρίου ή για τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου σε άλλο, καταλληλότερο χώρο.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη υλοποίησης έργων ανακατασκευής και εκτεταμένων επισκευών στο κτίριο που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα της Λέρου»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είχα γνωστοποιήσει με ερώτησή μου τον Απρίλιο του 2021 (Α.Π.:6074/19.04.2021), ο χώρος που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα της Λέρου στην περιοχή Αγία Μαρίνα, όχι μόνο είναι πλήρης ακατάλληλος αλλά αποτελεί και αφορμή δυσμενών σχολίων.
Υπενθυμίζω ότι το γεγονός της ακαταλληλότητας του χώρου είχε αναδειχθεί και σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το καλοκαίρι του 2015.
Επισημαίνω, επίσης, ότι η Λέρος αποτελεί ένα νησί, το οποίο, εκτός από τουριστικός προορισμός, έχει επιφορτιστεί και με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, γεγονός που επιβαρύνει και τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος.
Το κτίριο είναι πλήρως ακατάλληλο και χρήζει άμεσης ανακατασκευής, η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί. Τα κρατητήρια και οι χώροι υγιεινής χρειάζονται πλήρη ανακατασκευή, ενώ παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και σε άλλους χώρους.
Θα ήταν ευχής έργο να επισκεφθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τον χώρο, προκειμένου να διαμορφώσει ιδία αντίληψη και να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την ανακατασκευή του κτιρίου.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό το κτίριο που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί είτε για την ανακατασκευή του κτιρίου είτε για τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου σε άλλο, καταλληλότερο χώρο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ