Μάκης Βορίδης: Σπουδαίος και σημαντικός για τον τόπο ο Γιώργος Χατζημάρκος

Τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους δεσμούς του με τη Ρόδο και ιδιαίτερα με την περιοχή της Παστίδας όπου υπηρέτησε μέρος της στρατιωτικής του θητείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αποτελεσματικότητα του Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφερειακής Αρχής του:

«Αναρωτιέμαι γιατί αυτό που κάνουμε σήμερα, το τόσο σημαντικό έργο για το νησί, δεν καταφέραμε να το κάνουμε επί 30 χρόνια. Κι έπρεπε να έρθει ο Γιώργος Χατζημάρκος για να το κάνει. Η απάντηση είναι ότι τελικώς τα πρόσωπα έχουν σημασία και εγώ προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος για τις επιλογές που κάναμε και ως παράταξη, αλλά και για τη συνεργασία που έχω ως Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, έναν ικανό, άξιο, σπουδαίο άνθρωπο που καταφέρνει να δίνει λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών. Και αυτό είναι μια απάντηση, ότι, ναι, οι επιλογές των πολιτών σε επίπεδο προσώπων αλλά και σε επίπεδο παρατάξεων και ιδεών, έχουν σημασία και κάνουν τη διαφορά. Είμαι πολύ περήφανος γιατί όταν βλέπω το έργο το οποίο γίνεται, ειδικά στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, ειδικά με την ορθή , σταθμισμένη, συνετή, συγκροτημένη, αποτελεσματική διαχείριση, μας δίνει ένα καλό παράδειγμα και μας δείχνει τον δρόμο προς τον οποίο πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. Η Γέφυρα που εγκαινιάζουμε σήμερα, συμβολίζει τη σχέση της ελληνικής Πολιτείας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το μέλλον. Μας λέει ότι αφήνουμε πίσω χρόνια προβλήματα, τα λύνουμε και αρχίζουμε να δημιουργούμε νέες προοπτικές. Το παράδειγμα συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Ρόδου και συνολικά τους νησιωτικούς δήμους, είναι ένα καλό παράδειγμα που πρέπει να αναδείξουμε σε εθνικό επίπεδο. Ένα παράδειγμα που πρέπει να το δουν και να το μελετήσουν ως υπόδειγμα και άλλες Περιφέρειες και Δήμοι. Θερμά συγχαρητήρια!»

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ