Κυβερνητικός παραλογισμός μπροστά στο απόλυτο ρεζιλίκι…

Αστείες -μη- απαντήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου. Ο Γιάννης Οικονόμου φέρεται να βρισκόταν υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με τη νέα λίστα ονομάτων που δημοσιεύσει σήμερα το… «Documento» για τους στόχους του Predator…

Ακόμα και τώρα ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες στον… ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα συνταγματικής και δημοκρατικής εκτροπής, ισχυριζόμενος ότι προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις περί τραμπισμού αλά γκρέκα.

Ο κ. Οικονόμου κατηγορεί μάλιστα ότι «ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστηρίζει πως αυτή έγινε η πρώτη στην Ευρώπη, που παρουσίασε ένα «πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισής των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Επιχείρησε δηλαδή, για ακόμα μία φορά, να κάνει το άσπρο-μαύρο, αφού έχει καταστεί σαφές πως από το ξέσπασμα του σκανδάλου πριν πολλούς μήνες το Μαξίμου έχει επιχειρήσει με διάφορες, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε αποκαλύψεις, «γραμμές άμυνες» να συγκαλύψει το σκάνδαλο με το τελευταίο χτύπημα το επίμαχο νομοσχέδιο, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι ακόμα και αν εγκριθεί η ενημέρωση του θύματος των υποκλοπών μετά από τρία χρόνια, θα μάθει μόνο ότι παρακολουθούνταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά όχι και τους λόγους της παρακολούθησής του, κι ότι το υλικό παρακολούθησης θα έχει διαγραφεί μετά από έξι μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ