Μανώλης Σαββής: Ανοιχτός σε προτάσεις. Παράταξη Διακοσταματίου δεν υπάρχει.

Γράφει ο Νάσος Ρόγκας

Την άποψη ότι κακώς συμμετείχε στις διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού στην παράταξη που θα διεκδικήσει το δήμο Ρόδου στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε  δημόσια ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής.

«Η διαδικασία όπως έλεγα και πριν γίνει, δεν βοήθησε στο να δημιουργηθεί μια παράταξη. Κάνοντας την αυτοκριτική μου λέω πως κακώς συμμετείχα. Το αναφέρω γιατί πολιτικά δεν ωφέλησε σε τίποτε, γιατί ξεκίνησε με λάθος προϋποθέσεις. Δεν είχε νόημα να συναντηθούν μετά από 15 χρόνια άτομα που δεν είχαν ξανά διαμορφώσει κοινή άποψη για το δήμο και τον τρόπο που πρέπει να γίνει αντιπολίτευση. Κάποιοι πίστευαν ότι μπορούσε η διαδικασία να προχωρήσει. Από την αρχή είχα καταθέσει την αρνητική μου άποψη. Το αποτέλεσμα φάνηκε καθαρά. Σημασία έχει να βλέπει κανείς τα λάθη», δήλωσε ο κ. Σαββής.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει από εδώ και πέρα και αν αποχωρεί από την παράταξη, ο κ. Σαββής δήλωσε:

«Πιστεύω πως δεν έχει διαμορφωθεί παράταξη. Δεν έχουμε δει στοιχεία που να οδηγούν εκεί. Θέλουμε να αλλάξει η δημοτική αρχή. Ποιο είναι το πρόγραμμά μας; Ποιος είναι ο αντιπολιτευτικός μας λόγος; Δεν έχω δει κάτι τέτοιο ακόμη. Στην πολιτική είναι όλα ρευστά»

Υπάρχει η παράταξη; Η ψηφοφορία ήταν ένα ξεκίνημα.Η παράταξη δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη»
Σχετικά με το πώς θα κινηθεί στο εξής, δήλωσε:

«Παρακολουθώ και χαίρομαι για την καινούργια αντίληψη, τη συμμετοχή και τη δράση της κοινωνίας. Βέβαια, παρακολουθώ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που πρέπει να αλλάξει. Δεν κατοχυρώνει τα στοιχεία της διαφάνειας».

«Είμαι ένας ενεργός πολίτης που καταθέτω δημόσια τις απόψεις μου. Συνομιλώ, παρακολουθώ. Τι θα γίνει, εξαρτάται πώς θα γίνει, με ποιους ανθρώπους, ποιο πρόγραμμα θα θέλουν και τι όραμα έχουν. Δεν θέλω να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Είμαι θετικός σε οτιδήποτε αφορά το καλό του τόπου».

Σε ερώτηση αν υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Διακοσταματίου ο κ. Σαββής δήλωσε πως όχι.

«Η ζωή προχωράει περισσότερο από μας. Είναι θετικό πως η κοινωνία και η νέα γενιά είναι πολύ αυστηρή στο πολιτικό σύστημα και ζητά περισσότερη αξιοπιστία και διαφάνεια παντού σε όλους τους θεσμούς», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ