Κατσίκια προκαλούν ζημιές ακόμα και σε τάφους στο Παραδείσι

Την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων στο Παραδείσι προκαλεί η ανεξέλεγκτη βόσκηση  κοπαδιού, που σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν εισβάλλει μόνο στις αυλές των σπιτιών της περιοχής, αλλά πλέον εισέρχεται και στο νεκροταφείο του χωριού!

Τα αιγοπρόβατα κάνουν… βόλτες πάνω από τα μνήματα, τρώνε τα λουλούδια που οι συγγενείς των νεκρών αφήνουν στους τάφους των οικείων τους και ρυπαίνουν τον ιερό  χώρο με περιττώματα σε μάρμαρα και παρτέρια.

«Αντικρίζουμε καθημερινά μια εικόνα καταστροφής πάνω στους τάφους των ανθρώπων μας, με περιττώματα ζωών, αλλά και σπασμένα και κατεστραμμένα φυτά και καντήλια. Το γνωρίζει και ο παπάς του χωριού που έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους στο Δήμο, αλλά η κατάσταση παραμένει εξοργιστική», αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο την εικόνα αυτή και θα προχωρήσουν σε μηνύσεις. Αυτό που έχει συμβεί στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εκτός λογικής. Το γεγονός πως τα ανεπιτήρητα ζώα μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε είναι η ζοφερή πραγματικότητα της υπαίθρου.  Νόμιμη, νομιμοφανή ή παράνομη, λίγη σημασία έχει πια. Το σημαντικό είναι πως αυτή η πραγματικότητα προκαλεί αντιδράσεις πολιτών.

πληροφορίες:REAL VOICE

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ