Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμό. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Kontra).

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές και τόνισε ότι αν δεν επιτευχθεί η νίκη στις ευρωεκλογές θα το θεωρήσει ως «κοινωνική και όχι προσωπική ήττα».

Επεσήμανε ότι «δεν είναι στις προτεραιότητες η συνεργασία με Νίκο Ανδρουλάκη». «Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να λύσει πρώτα τα θέματα με τον κ. Μητσοτάκη για την παρακολούθησή του. Του έχω προτείνει να κάνει μήνυση στον κ. Μητσοτάκη. Ο κόσμος της αριστεράς θα βρει το σπίτι του στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως θα ευχόταν να ήταν εκείνος πρωθυπουργός σήμερα και να μην είχαν δρομολογηθεί οι εξελίξεις που τον έφεραν στη θέση του προέδρου.

Σχετικά με τις περιοδείες που πραγματοποιεί τελευταία, σημείωσε πως αυτό που εκλαμβάνει από τον κόσμο είναι ότι είναι «πολύ πιεσμένος» και πως ό,τι και να λέει η κυβέρνηση σχετικά με την «επενδυτική βαθμίδα, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική».

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται, είπε πως του είναι «αδιάφορο» και πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να χτίσει «εξαιρετική ομάδα» με άτομα με «κατάρτιση, καρδιά και καθαρά χέρια», μακριά από «βαρονίες» και «τζάκια». «Δεν προέρχεται το κόμμα από τζάκια. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο, σε όλο τον λαό και κυρίως στα πιο αδύναμα στρώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κασσελάκης καταλόγισε αλαζονεία και αναλγησία στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι από κυβερνητικά στελέχη λείπει η βασική ενσυναίσθηση.

Για το πρόβλημα της ακρίβειας ανέφερε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φόροι είναι πολύ μεγάλοι. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 40%. Έχει αυξηθεί αντίστοιχα και το εισόδημα του Έλληνα; Πώς λοιπόν πληρώνει 40% παραπάνω φόρους μέσω ΦΠΑ; Αυτά βγαίνουν από ό,τι μαξιλάρια είχε ο καθένας. Ο Έλληνας φτωχοποιείται, έτσι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα».

Για την εξωτερική πολιτική ανέφερε: «Φανταστείτε να είχαμε υπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ που να υποκλινόταν στον Τούρκο πρόεδρο. Η κυβέρνηση θα είχε πέσει. Η προπαγάνδα της ΝΔ όμως το καλύπτει. Ο κ. Γεραπετρίτης μου είναι συμπαθής, αλλά είναι θέμα αξιοπρέπειας, είναι ντροπή για την χώρα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποκλιθεί σε κανέναν, Τούρκο ή ξένο ηγέτη ειδικά σε κάποιον που έχει βλέψεις σε βάρος της χώρας μας».

tovima.gr