Ιωάννης Παππάς: Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης

H ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού υπέγραψε την μετατροπή των ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπ. Τουρισμού  σε Περιφερειακά ΙΕΚ Τουρισμού. Αποτελεί μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής   επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενισχύοντας τον υπερτοπικό χαρακτήρα των σχολών μας και την κατοχύρωση των σπουδαστών. Εξάλλου η τουριστική μας ανάπτυξη εξαρτάται από την αναβάθμιση του εργασιακού δυναμικού μας.

Στα Δωδεκάνησα μας, που στηρίζουν την εθνική οικονομία , είναι αντιληπτό πως η ανάπτυξη της τουριστικής εκπαίδευσης δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Πιο συγκεκριμένα , το ΙΕΚ Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ,θα έχει έδρα τη Ρόδο. Με δυνατότητα εκπαίδευσης των σπουδαστών ως Στελέχη Μονάδων Φιλοξενίας , Στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού ,Τεχνικόι Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) , Τεχνικοί Αρτοποιοί – Ζαχαροπλαστικής ,Στελέχη Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων (πειραματική) και  Στελέχη Επιχειρήσεων Φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα Διοίκησης Δωματίων (πειραματική)

Επίσης, σε συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού, 75.000 νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» θα έχουν την δυνατότητα χρήσης των άυλων καρτών 150 και 200 ευρώ παντού στην Ελλάδα άμεσα. Προστίθεται στους 200.000 δικαιούχους που κληρώθηκαν τον Ιούλιο και έχουν δικαίωμα και αυτοί δικαίωμα χρήσης της κάρτας μέχρι και το τέλος Ιουνίου του 2023.

Διαβάστε ακόμη

Γράψτε το σχόλιο σας

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ