Η Καστροπολιτεία της Ρόδου

Στο νησί των Ιπποτών, στο συνονθύλευμα των πολιτισμών, η μεσαιωνική του πόλη έχει ανακηρυχθεί από την Unesco «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Εκεί θα συναντήσετε το αλώβητο στο πέρασμα του χρόνου βυζαντινό κάστρο, το οποίο χωρίζει την παλιά πόλη από την καινούρια. Τα τείχη της καστροπολιτείας οικοδομήθηκαν από τους Ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ (Ιωαννίτες Ιππότες), οι οποίοι ενίσχυσαν την προϋπάρχουσα βυζαντινή οχύρωση, δημιουργώντας μια μοναδική οχυρωματική αρχιτεκτονική. Διαθέτουν έντεκα επιβλητικές πύλες αλλά και εντυπωσιακούς πύργους, γέφυρες και τάφους.

Σε κάθε σημείο της χώρας μας ταξιδεύει η ματιά, ατενίζοντας το ατέρμονο μεγαλείο της φύσης και του ανθρώπου. Τα κάστρα, κομμάτι αυτής της κληρονομιάς, σαν φωτεινοί φάροι μέσα στο πέρασμα των αιώνων εξιστορούν το ένδοξο παρελθόν και τα ηρωικά κατορθώματα. Μερικά έχουν παραμείνει ανέγγιχτα από τη φθορά του χρόνου, ενώ άλλα δεσπόζουν ως ερείπια και μεταφέρουν κάθε επισκέπτη σε μια άλλη διάσταση, όπου κάθε κατακτητής άφηνε το λιθαράκι του στο ψηφιδωτό από πολιτισμούς.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ