«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου – Κάσου ένα ακόμα φιάσκο της Κυβέρνησης»

Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νοτίων Δωδεκανήσων

H ομαδική παραίτηση των μελών της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Καρπάθου αποτελεί ηχηρό μήνυμα όχι μόνο για τα μέλη της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού αλλά για την ίδια την κυβέρνηση και για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το μέγα ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρπάθου και της Κάσου.
Οι αστοχίες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επιλογή του πλοίου «Olympus» που δεν πραγματοποίησε ποτέ το παρθενικό του δρομολόγιο προς την Κάσο και την Κάρπαθο, αφού μετά από την επιθεώρηση που έγινε λίγο πριν αναχωρήσει κρίθηκε μη αξιόπλοο, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Οι κατόπιν εορτής συσκέψεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξυπηρετούν μόνον επικοινωνιακούς σκοπούς αφού εξετέθησαν ανεπανόρθωτα όχι μόνο επειδή οι 120 τουρίστες που επέβαιναν στο πλοίο και δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους αλλά και γιατί αφήνουν χωρίς πλοίο μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο την Κάσο και την Κάρπαθο!
Αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα η άμεση η αντικατάσταση του πλοίου από σύγχρονο Ε/Γ που θα εξυπηρετεί τη γραμμή για να περιοριστεί το πλήγμα που δέχονται τα ακριτικά νησιά εν μέσω τουριστικής περιόδου. Η παραίτηση της τοπικής Τ.Ο. ΝΔ Καρπάθου μεταφράζεται ως μια κίνηση απόγνωσης για να καλυφθεί η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση και των υπολοίπων μελών της τοπικής ΝΔ και των βουλευτών του κόμματος, για την απαξίωση που βιώνουν τα νησιά μας επί των ημερών της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που με τόσο σθένος υποστηρίζουν.
Ρόδος, 12 Ιουλίου 2022

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ