Γιάννης Κρητικός: ‘’Που έμαθε πρόσθεση ο Νίκος Κανταρζής;

’Που έμαθε πρόσθεση ο Νίκος Κανταρζής ;

Του ξέφυγαν 9 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να στηρίξει τη νέα αερολογία του᾽᾽

 

Απάντηση του Εντεταλμένου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης

και Απασχόλησης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Κρητικού

με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου

της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Κανταρζή                        

 

 

Την Τρίτη17 Μαΐου 2022, και με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Κανταρζή στα Μ.Μ.Ε. της Κω, ο Εντεταλμένος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Κρητικός έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Ο Νίκος Κανταρζής και η παρέα του επενδύουν στη μιζέρια, την καταστροφολογία, τη μικροψυχία και τα ψέματα. Ανήκει και αυτός στο κλαμπ όσων έχουν αλλεργία στην παραγωγή έργου και την πρόοδο των νησιών μας. Αφού δηλώνει ψευδώς ότι η Κως εισπράττει μόνο 1.869.600 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε αντίθεση με άλλα νησιά που παίρνουν περισσότερα, θέτει και το ερώτημα αν η Κως είναι ο φτωχός συγγενής του Νοτίου Αιγαίου αφήνοντας αιχμές τόσο κατά της Περιφερειακής Αρχής, όσο και των Περιφερειακών της Συμβούλων στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.

Δυστυχώς για τον ίδιο και ευτυχώς για το νησί μας, η Κως παίρνει πολύ μεγάλα ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και αυτό, ύστερα από έναν τεράστιο αγώνα πρωτίστως της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη αλλά και του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου και των Περιφερειακών μας Συμβούλων της Κω. Μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτούνται τα παρακάτω έργα:

  • Αποκατάσταση Κάστρου Νεραντζιάς (4.000.000 ευρώ)
  • Αποκατάσταση σεισμόπληκτων μεσαιωνικών οχυρώσεων στον ΝΑ Προμαχώνα και τμήματα επί της οδού Ιπποκράτους (1.335.000 ευρώ)
  • Αποκατάσταση παλαιοχριστιανικού βαπτιστηρίου του Αγίου Ιωάννη στη θέση Επτά Βήματα (1.000.000 ευρώ)
  • Αποκατάσταση τεμένους Defterdar και της Κρήνης της Κάθαρσης (1.000.000 ευρώ)
  • Ανακατασκευή Ιταλικής Στοάς και δημιουργία υπαίθριας γλυπτοθήκης στο Κάστρο Νεραντζιάς (534.000 ευρώ)
  • Αποκατάσταση Πύλης του Φόρου (500.000 ευρώ)

(Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 13/03/2022, που αναρτήθηκε επίσημα στο https://culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=4136)

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τους Ιερούς Ναούς της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου (2.200.000 ευρώ) και το Τζαμί Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι (200.000 ευρώ), που όλα βρίσκονται στη φάση υλοποίησης καθώς και την αναμόρφωση της εισόδου και του πωλητηρίου στο Ασκληπιείο της Κω (300.000 ευρώ), βλέπουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους 11 εκ. ευρώ στον τομέα του Πολιτισμού στο νησί της Κω.

Δεν έχουμε λοιπόν ανάγκη ούτε τις υποδείξεις ούτε τα ρητορικά ερωτήματα του Νίκου Κανταρζή. Ενώ συμμετείχε στη διοίκηση του τόπου μας κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια, πέρα από το να εισπράττει πολύ καλούς μισθούς, μπόλικα ταξιδάκια και τραπεζώματα, δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο. Ταυτίστηκε στη συνείδηση των συμπατριωτών μας ως ‘το απόλυτο τίποτα’. Για τον μόνο πολιτισμό που μπορεί να μιλήσει, είναι ο πολιτισμός της μούντζας, που τόσο απλόχερα μας χαρίζει με την πρώτη ευκαιρία στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού μας Συμβουλίου υπό την πλήρη κάλυψη του επικεφαλής της παράταξης του.

Ας συνεχίσει ο κ. Κανταρζής τα μπανάκια και τις βόλτες του και ας αφήσει τις δύσκολες αποστολές στον κ. Χατζημάρκο και τα άξια στελέχη του. Απέδειξαν ότι εκπροσωπούν επάξια τα συμφέροντα των νησιών μας και των συμπατριωτών μας.

Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού, μήπως θυμάται ο Νίκος Κανταρζής τα ποσά με τα οποία το Υπουργείο Πολιτισμού ενίσχυσε τις πολιτιστικές υποδομές της Κω όταν κυβερνούσε το κόμμα που ο ίδιος εκπροσωπεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Δεν μπορεί να τα θυμηθεί αυτά ο Νίκος Κανταρζής, διότι απλά δεν υπάρχουν.

Μόνο ψέματα και κακομοιριά. Κλασσική συνταγή της παρακμής που ο ίδιος επάξια εκπροσωπεί.

Γιάννης Κρητικός

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ