Γ. Χατζημάρκος: «Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε στα νέα μυαλά»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τους μαθητές που θα αλλάξουν την Ελλάδα με τις καινοτόμες ιδέες τους

Στο ελληνικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Επιχείρηση Αλλάζουμε την Ελλάδα! The gamechangers» μαθητές από την Κω, την Κάλυμνο και την Πάτμο πρωτοπορούν και επιχειρούν!

Τους μελλοντικούς Έλληνες gamechangers και τις καινοτόμες ιδέες τους φέρνει στην οθόνη της ΕΡΤ2 η νέα εκπομπή «Επιχείρηση, Αλλάζουμε την Ελλάδα» (The Game Changers), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα και πιστεύουμε στα νέα μυαλά. Βοηθάμε τους νέους να έρχονται σε επαφή με την επιχειρηματικότητα από μικρή ηλικία, γιατί στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής, οι λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο θα έρθουν από τους «επιχειρηματίες» του σήμερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, εξηγώντας την απόφασή του η Περιφέρεια να στηρίξει την παραγωγή και τον θεσμό του Junior Achievement Greece.

Ο θεσμός του Junior Achievement Greece, μέσα από τον Διαγωνισμό της Εικονικής Επιχείρησης, καλεί τους Έλληνες μαθητές να καλλιεργήσουν το επιχειρηματικό πνεύμα και την κριτική σκέψη, πλάθοντας έτσι την κουλτούρα της επόμενης γενιάς επιχειρηματιών. Τρία σχολεία από το Νότιο Αιγαίο είχαν εντυπωσιακές επιδόσεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και έτσι «κέρδισαν» από ένα επεισόδιο στο ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στην ΕΡΤ2, κάθε Δευτέρα, στις 20:00, με παρουσιαστή τον Σπύρο Μαργαρίτη.

Έχει ήδη προβληθεί, στο 2ο επεισόδιο, η ιστορία 4 μαθητών από το 1ο Λύκειο Καλύμνου σχετικά με την εικονική τους επιχείρηση «Poseidon’s Humus» και τον καινοτόμο στόχο να παράγουν λίπασμα από τα φύκια που συγκεντρώνονται στις παραλίες του νησιού, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης του τόπου τους.

Τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές μαθητές και εκπαιδευτικούς εκφράζει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος: «Στο Νότιο Αιγαίο, μας αρέσει να δημιουργούμε τις συνθήκες δημιουργίας και ανάπτυξης ειδικά για τους νέους νησιώτες. Στους μαθητές από το 1ο Λύκειο Καλύμνου αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την ιδέα, την προσπάθεια και κυρίως το ενδιαφέρον να ασχοληθούν, όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς και τους ανθρώπους που τους πλαισίωσαν με την καθοδήγηση και την στήριξή τους. Εκπαιδευτικοί που ασχολούνται «εκτός ωραρίου» και «πέραν αρμοδιότητας» με την στενή έννοια προσφέρουν ελπίδα και αισιοδοξία.»

Παράλληλα, στο επεισόδιο μαθαίνει κανείς περισσότερα για την κουλτούρα του νησιού της σπογγαλιείας, μέσα από συνεντεύξεις και δράσεις με ειδικούς, ενώ την εκπομπή πλαισιώνουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που στήριξαν και καθοδήγησαν τα παιδιά στην προσπάθεια τους.

Το επεισόδιο με την επιχείρηση των μαθητών του 1ου Λύκειου Καλύμνου είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του ERTFLIX εδώ και το σύντομο trailer εδώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΤ, το επεισόδιο που είναι αφιερωμένο στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την Κω θα προβληθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και από την Πάτμο τη Δευτέρα 6 Μαρτίου.

Ακολουθούν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου από το 1ο Λύκειο Καλύμνου:

Πρόσωπα /Ιδιότητες

Στάθης Κλήμης,  Συνεργαζόμενος Καθηγητής Εικονικής Επιχείρησης “Poseidon’s Humus”

Ιωάννης Πολυκανδριώτης, Συνεργαζόμενος Καθηγητής Εικονικής Επιχείρησης “Poseidon’s Humus”

Παναγιώτα Φράγκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Εικονικής Επιχείρησης “Poseidon’s Humus”

Ελίζα Παυλίδη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Junior Achievement Greece

Νικόλαος Κορφιάς, Διευθυντής 1ου Νικηφόρειου ΓΕΛ Καλύμνου

Καλλιόπη Κλήμη, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού “Poseidon’s Humus”

Κυριάκος Μπουλαφέντης, Διευθυντής Έρευνας κι Ανάπτυξης “Poseidon’s Humus”

Μαριάννα Πολιά, CEO “Poseidon’s Humus”

Πρόδρομος Τριαντάφυλλος, Διευθυντής Οικονομικών “Poseidon’s Humus”

Γιάννης Βαλσαμίδης, Ιδιοκτήτης Μουσείου Θαλασσίων Ευρημάτων Βαλσαμίδη

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ