Ευγνωμοσύνη. Μια λέξη που εκφράζει όλα αυτά που οφείλουμε στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας

Ευγνωμοσύνη. Μια λέξη που εκφράζει όλα αυτά που οφείλουμε στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, όπως και σεβασμό, φροντίδα, αίσθημα ασφάλειας. Για αυτά που μας έχουν προσφέρει.Ως πολιτεία οφείλουμε να φροντίζουμε για την ποιότητας ζωής τους γιατί οι γνώσεις και οι εμπειρίες τους είναι αυτές που μας προχωράνε μπροστά ως κοινωνία.

Η πανδημία έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να εκτιμήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Μας έκανε να αντιληφθούμε ότι είναι δυναμικά, χρήσιμα και ζωτικής σημασίας μέλη της κοινωνίας μας και οφείλουμε να τους προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπου η στήριξη των ηλικιωμένων σε πολλαπλά επίπεδα ήταν πολύτιμη εμείς ως Δήμος Ρόδου ενισχύσαμε όλες τις διαθέσιμες δομές και συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας. Μέσα από τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στοχεύουμε στο να τους εμψυχώσουμε, να φροντίσουμε για την σωματική και ψυχική τους υγεία, να ενθαρρύνουμε την κοινωνικοποίησή τους και να δημιουργήσουμε μια καθημερινότητα γεμάτη ζωή και χαρά.

Οι δομές αυτές με τις ποικίλες δραστηριότητες τους αποτελούν εφαλτήριο ώστε να νιώσουν ότι εξακολουθούν να είναι ενεργοί πολίτες του τόπου μας.

Είμαστε περήφανοι που και κατά τη διάρκεια της πανδημίας η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχύθηκε και κατάφερε να υποστηρίξει ανθρώπους που το χρειάζονταν σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου και στις απομακρυσμένες περιοχές. Αυτή τη στιγμή από τα περίπου 650 άτομα που είναι ωφελούμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» τα 480 άτομα βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά όπου το χρειάζονται περισσότερο.

Οφείλουμε πολλά στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και θεωρούμε ότι χρειάζεται ανταπόδοση. Έτσι, διοργανώνουμε μια σειρά από εκδηλώσεις από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 14 Οκτωβρίου, τιμώντας την προσφορά τους.

Είμαστε περήφανοι ως Δήμος Ρόδου που φροντίζουμε για την ευζωία των ηλικιωμένων κατοίκων μας και με γνώμονα αυτό θα συνεχίσουμε. Ο στόχος μας είναι ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της Ρόδου να απολαμβάνουν μια υψηλής ποιότητας ζωή.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ