Άμεση η αντίδραση της εισαγγελέα Ρόδου για τα γαϊδουράκια της Λίνδου

Άμεση ήταν η αντίδραση της εισαγγελέα της Ρόδου στο θέμα που ανέδειξε η Πρώτη Έκδοση και αφορά τα γαϊδουράκια της Λίνδου.

Η εισαγγελέας επικοινώνησε με την Πρώτη Έκδοση ζητώντας περισσότερα στοιχεία.

Το γαϊδουράκι που βρίσκονταν αλυσοδεμένο μέσα σε ένα ποτάμι δεν άφησε αδιάφορη την αξιότιμη και σεβαστή εισαγγελέα της Ρόδου.

Τις επόμενες ημέρες η ιδιοκτησία της Πρώτης Έκδοσης θα καταθέσει στον εισαγγελέα όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που έχει στην διάθεση της.

Να σημειώσουμε ότι στην εφημερίδα Δημοκρατική και την δημοσιογράφο κ. Πέγκυ Ντόκου μίλησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου κ. Βαλάντης Λάμπης ο οποίος,περιέγραψε την εικόνα της κατάστασης με τα γαϊδουράκια που αποτελούν ένα παραδοσιακό μέσο μεταφοράς για τους τουρίστες:

«Κατ’ αρχήν υπάρχει ‘Σύλλογος Ονηλατών Λίνδου’ που ασχολείται με τα γαϊδουράκια. Σε κάθε τουριστική σεζόν, 70 περίπου από αυτά είναι ενεργά ενώ τα ηλικιωμένα αποσύρονται σε χωράφια ή μαζί με τα νεότερα αφού δεν μπορούν να συνεχίσουν τα δρομολόγια. Σε τακτά χρονικά διαστήματα έρχεται μια κτηνίατρος και τα ελέγχει, τους κάνει εξετάσεις, τα τσιπάρει κ.λπ. ενώ ο Σύλλογος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές με τις αστυνομικές αρχές και διαθέτει νόμιμες άδειες για καθένα από τα γαϊδουράκια. Προς το παρόν δεν έχουμε εντοπίσει κάποια μορφή κακοποίησης. Η μεταφορά αυτή και ο ονηλάτης είναι επάγγελμα και δεν είναι κάτι παράνομο. Τα ζώα τα προσέχουν και τα περιποιούνται, αφού παραμένει το εργαλείο της δουλειάς τους. Ο Σύλλογος διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες και τα περνούν από εξετάσεις».

Διαφορετική όμως φαίνεται να είναι η άποψη της Liber Life Rhodes που ανέδειξε το θέμα.

Η Επικεφαλής της Liber Life Rhodes κ. Τριανταφυλιά Μαύρου μιλώντας στην Πρώτη Έκδοση αναφέρει ότι τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς και εντελώς διαφορετικά.

Όλες οι φωτογραφίες που έχει φέρει στην δημοσιότητα η Liber Life Rhodes δεν είναι σε καμία περίπτωση παλιές.Ξέρετε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα ακόμα και για εμάς. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αν σε αντιληφθούν οι άνθρωποι που έχουν τα ζώα αυτά να τραβάς φωτογραφίες που τους εκθέτουν.

Την υπόθεση για λογαριασμό της Πρώτης Έκδοσης χειρίζεται η δικηγόρος κ. Πόπη Οικονόμου.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ