Στα 770-780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Θέμα μόλις λίγων ημερών είναι, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε πως οι τελικές αποφάσεις θα γνωστοποιηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Πέμπτη ή Παρασκευή αναφέρουν οι πληροφορίες, οι οποίες τονίζουν ακόμη πως ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφώνεται στην περιοχή των 770-780 ευρώ.

Συνεπώς, η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει σε αύξηση – κατά τι υψηλότερη – από αυτή που δόθηκε στους συνταξιούχους, δηλαδή πάνω από το 7,75%.

Ασφαλείς πληροφορίες, προσδιορίζουν το «κατώφλι» της αύξησης, γύρω στο 8% – δηλαδή ο νέος μισθός διαμορφώνεται στα 770 ευρώ -, ενώ η «οροφή» αντιστοιχεί σε αύξηση 9,4% και οδηγεί σε κατώτατο μισθό της τάξεως των 780 ευρώ.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να δει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί το νέο ποσό. Με βάση και την έκθεση του ΚΕΠΕ, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί πέριξ των 766 ευρώ, με ισχύ από την 1η Απριλίου.

Μιλώντας σχετικά τη Δευτέρα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι μετά την αύξηση, ο κατώτατος μισθός δεν θα ξεπερνά τα 800 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ‘8’ μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν.

»Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ