Σε δύο δόσεις η εξόφληση των 250 ευρώ – Ποιοι πληρώνονται την Τετάρτη

Εβδομάδα πληρωμών αυτή που αρχίζει σήμερα με το «κοινωνικό μέρισμα» των 250 ευρώ να κυριαρχεί, όπως και τα οικογενειακά – προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα. Προσοχή, όμως: Τα 250 ευρώ των συνταξιούχων θα εξοφληθούν σε δύο… δόσεις! Η πρώτη «φουρνιά» των δικαιούχων θα πάρει τα χρήματα με εμβόλιμη καταβολή και η δεύτερη με την τακτική πληρωμή.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Και επίσημα λοιπόν τα… περιβόητα 250 ευρώ του «κοινωνικού μερίσματος» εξοφλούνται στους δικαιούχους την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου. Κάποιοι όμως δεν θα εξοφληθούν την ίδια μέρα, δεδομένου ότι στους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ καθώς και στους ανασφάλιστους υπερήλικες η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ θα καταβληθεί Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ

Ποιοι είναι λοιπόν οι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος» των 250 ευρώ; Σύμφωνα με τους όρους και τη διαδικασία για την καταβολή του επιδόματος, εκείνοι που θα δουν στους λογαριασμούς τους την έκτακτη ενίσχυση είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο 2021 έλαβαν:

  • οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου
  • προσυνταξιοδοτική παροχή,
  • αναπηρικά συνταξιοδοτικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ),

επίσης και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ).

Αναφορικά με τους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ προβλέπεται ότι για τον Δεκέμβριο οι προνοιακές παροχές σε χρήμα προσαυξάνονται κατά 250 ευρώ. Η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ και θα πραγματοποιηθεί κατά την τακτική καταβολή της μηνιαίας προνοιακής παροχής του Δεκεμβρίου 2021.

Το ίδιο αφορά και στους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα χορηγηθεί προσαυξημένα κατά 250 ευρώ στους δικαιούχους πληρωμής του Δεκεμβρίου 2021. Και σε αυτή την περίπτωση η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ, κατά την τακτική καταβολή της σύνταξης και του επιδόματος Δεκεμβρίου.

ΕΝΙΚΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ