ΑΑΔΕ: Έρχεται εφαρμογή για ενημέρωση, πληρωμές και προσωποποιημένα μηνύματα

Στις κύριες προτεραιότητες της ΑΑΔΕ για τον μετασχηματισμό της φορολογικής διοίκησης αναφέρθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιστσιλής και εξήγγειλε εφαρμογή, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται και θα πληρώνουν τις οφειλές τους.

Μιλώντας στο 25ο Capital Link Invest in Greece forum, στην Νέα Υόρκη, ο κ. Πιτσιλής τόνισε τις πρωτοβουλίες, που έχουν ληφθεί, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Ειδικότερα επεσήμανε:
• την εξέλιξη της ψηφιοποίησης της ΑΑΔΕ, για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της δικαιοσύνης και της διαφάνειας
• τη βελτιστοποίηση των ελεγκτικών μέσων με τη βοήθεια της τεχνολογίας
• την αναδιάρθρωση του οργανωτικού μοντέλου με την κεντρικοποίηση του ελέγχου και της είσπραξης

Σχετικά με την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αναφέρθηκε στην απλοποίηση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, στην ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ και κλειδάριθμου και στην ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω του πρώτου διαθέσιμου υπάλληλου, που θα ενεργοποιηθεί άμεσα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα δήλωσε ότι θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται, θα πληρώνουν τις οφειλές τους και θα λαμβάνουν προσωποποιημένα μηνύματα.

Επίσης ο Διοικητής της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε και στα σημαντικά βήματα, που έγιναν φέτος στην ψηφιοποιηση, όπως η περαιτέρω βελτίωση του myDATA και του myPROPERTY, η εισαγωγή της ψηφιακής υποβολής ενδικοφανών προσφυγών, η επιτάχυνση των επιστροφών φόρων και η απόδοση ΑΦΜ σε ανήλικους άνω των 12 ετών.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ