Τους νέους ταλαντούχους και βραβευμένους Σεφ υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον πλούτο των νησιών μας»

Οι πόρτες της Περιφέρειας άνοιξαν για την πρώτη επίσκεψη του 2022 καλωσορίζοντας του νέους Σεφ, που έχουν συμμετάσχει και βραβευθεί, εκπροσωπώντας το Νότιο Αιγαίο-Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2019, στον ευρωπαϊκό θεσμό του European Young Chef Award και δεν ήταν λίγοι, αφού Κυκλάδες και Δωδεκάνησα υπερείχαν διαδοχικά σε κάθε διοργάνωση.

Ο Ανδρέας Δερμάτης, ο φετινός νικητής του 2ου βραβείου, στο Minho της Πορτογαλίας, η Ειρήνη Γιωργουδιού, που κέρδισε το πρώτο βραβείο το 2019, στη Ρόδο, ο διακριθείς Σπύρος Κουγιός, που έλαβε την 4η θέση το 2017 και ο Σταμάτης Μισομικές, με την κατάκτηση του τίτλου European Young Chef την πρώτη χρονιά συμμετοχής, το 2016, αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος θέλησε με αυτή την κίνηση να τους τιμήσει για την άξια εκπροσώπηση της Περιφέρειας, τιμώντας την ίδια στιγμή στο πρόσωπό τους τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών. Στη συνάντηση, δεν κατάφερε για επαγγελματικούς λόγους, καθώς διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα, ο  Αντώνης Δημοβασίλης, που κέρδισε το 2ο βραβείο στο Galway της Ιρλανδίας το 2018.

«Είστε το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της Περιφέρειας, με το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο που έχετε κατακτήσει σε αυτό που έχετε επιλέξει να κάνετε. Δεν είναι τυχαίο ότι ανελλιπώς από τότε που το Νότιο Αιγαίο συμμετείχε στον διαγωνισμό European Young Chef Award, μας κάνατε κάθε χρόνο υπερήφανους, με την καθοδήγηση και την καθοριστική υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Κάθε συμμετοχή και μία διάκριση για τα νησιά μας, από σημαντική έως κορυφαία, μετρώντας μέχρι σήμερα 2 χρυσά, 2 αργυρά και μία ακόμα διάκριση. Παράλληλα, είστε η επιβεβαίωση και συνάμα η επιβράβευση της πολιτικής μας επιλογής να επενδύσουμε στη Γαστρονομία των νησιών μας. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που κάνουν τη Γαστρονομία προορισμό, προσθέτοντας αξία στα νησιά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Κατά την επίσκεψη τους, οι Σεφ συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη τα θέματα του κλάδου τους και μίλησαν ο καθένας ξεχωριστά για την επαγγελματική τους πορεία μετά τον διαγωνισμό, που είναι πράγματι αξιοσημείωτη.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον πλούτο των νησιών μας.

O Περιφερειάρχης έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του σχεδίου της Περιφέρειας για την προώθηση της Γαστρονομίας μέσα από δράσεις, στις οποίες οι νέοι Σεφ θα αποτελέσουν πολύτιμο συνεργάτη και ενεργά μέλη της ομάδας, διατυπώνοντας τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της υποστήριξης της δημιουργικότητας των νέων της και της επένδυσης στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και στον πλούτο των νησιών.

Σημειώνεται σχετικά με τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award, ότι εκτός από τις τεχνικές δεξιότητες των νεαρών σεφ, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είχε αξιολογήσει τη δημιουργικότητά τους, την ικανότητά τους να επικοινωνούν την ιστορία των πιάτων τους και τη σύνδεσή τους με τον τόπο τους, μαζί με την ικανότητά τους να μειώνουν τη σπατάλη τροφίμων και τα πλαστικά μιας χρήσης στην κουζίνα, να διασφαλίζουν την ισορροπημένη χρήση των συστατικών στα πιάτα τους καθώς φυσικά και την εκπληκτική γεύση, που ήταν καθοριστική για να επιλεγεί το πιάτο ως νικητής.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ