Το Φυτώριο της Περιφέρειας συμπαραστάτης της ΑΜΚΕ «Κίνημα»

 

Το Φυτώριο της Περιφέρειας συμπαραστάτης της ΑΜΚΕ «Κίνημα»
Το σλόγκαν του «Όλοι μαζί μπορούμε» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποδεικνύει έμπρακτα με τις ανταποκρίσεις στα καλέσματα της κοινωνίας. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΑΜΚΕ «Κίνημα» που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των νησιωτών σε θέματα κλιματικής αλλαγής και έδωσε το παρόν μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη σε εκδήλωση παρουσίασης των στόχων και του προγράμματος δράσης για το 2022 της ΑΜΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων την 1η Δεκεμβρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Φυτώριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Η  Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΙΝΗΜΑ»  ιδρύθηκε με πρωτοβουλία έξι ενεργών πολιτών οι οποίοι, με έδρα την Νάξο, ενστερνίζονται την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν, με ατομική προσφορά και ευθύνη, στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου σε θέματα της κλιματικής αλλαγής. Το σχέδιο δράσης στοχεύει στο περιβάλλον των νησιών μας, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στην προστασία της ισορροπίας του οικοσυστήματος των νησιών. Το ΚΙΝΗΜΑ, στοχεύει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει  δράσεις οι οποίες θα επαναφέρουν την ισορροπία του οικοσυστήματος των νησιών του Ν. Αιγαίου. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με δενδροφυτεύσεις στα νησιά Ρόδο, Σύρο και Σίφνο.   Για τις δράσεις του  έχει εξασφαλίσει την αιγίδα των:
• Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας
• Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου & Μυκόνου
• Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας
• Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής  για την  UNESCO
• Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
• Α.Π.Ε- ΜΠΕ
• Πανεπιστήμιου Αιγαίου
Την εκδήλωση συντόνισε  η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου. Παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος,  οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς , Φίλιππος Φόρτωμας Κατερίνα Μονογυιού, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Σαρακιώτης και Μιχάλης Κατρίνης, ο Δρ. Γιάννης Μανώλης,  Επικεφαλής Τομέα Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την  UNESCO, ο Κων/νος Συνολάκης, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή,   εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου όπως η Μαριάνα Λάτση και η  Αγγελική Φράγκου, το ζεύγος Φιξ, ο επικεφαλής  ONEX Group, Πάνος Ξενοκώστας, εκπρόσωποι από την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων η Έπαρχος Π.Ε. Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου, ο Έπαρχος Κέας, Γιάννης Ευαγγέλου, η έπαρχος Καρπάθου- ηρωικής νήσου Κάσου Πόπη Νικολαΐδου ο Δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης και ο Δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης, εκπρόσωποι από το Διπλωματικό Σώμα, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καθώς και προσωπικότητες που έχουν επιδείξει έμπρακτα την ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» Κατερίνα Ανδρούτσου τόνισε ότι η ανησυχία και ο  προβληματισμός της για την προστασία του Περιβάλλοντος  για τα Νησιά του Ν. Αιγαίου βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο , γι αυτό και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συμπαραστάτης  στο «ΚΙΝΗΜΑ» και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Απόψε στέλνουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το παράδειγμα οφείλουμε να το αντιγράψουμε όλοι και ότι το αύριο έρχεται μέσα από τις πράξεις, μέσα από σχέδιο, από μια περιοχή η οποία με κάθε τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν μένει απαθής και αδρανής στο αύριο που έρχεται, αλλά δουλεύει για αυτό για να το συνδιαμορφώσει. Αγκαλιάζουμε τις ευγενείς προσπάθειες της κοινωνίας των Πολιτών, στηρίζουμε κάθε δράση που έρχεται να αναδείξει την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή στις προκλήσεις της εποχής”.

Από την δική του πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε τα εξής: « Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία της νεοσύστατης ΑΜΚΕ, η οποία δείχνει αγάπη κι ευαισθησία για το περιβάλλον των νησιών και θέλει να συμβάλει με ενεργή δραστηριότητα στην αντιμετώπιση της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής. Εμείς θα σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες της με τις όποιες παροχές χρειασθεί από το Φυτώριο της Περιφέρειας και με ότι άλλο μας ζητηθεί. Οφείλω να συγχαρώ τους εμπνευστές αυτής της οργάνωσης και ευελπιστώ στην ευαισθητοποίηση πολύ περισσοτέρων κατοίκων της Περιφέρειας.»

Στη  διάρκεια της εκδήλωσης οι κυρίες :  Χρυσάνθη Λαιμού, Φαίη Ξενοκώστα, Βάσω Πετρίδου και Αικατερίνη Τζιτζικώστα ανακηρύχθηκαν από την Πρόεδρο της ΑΜΚΕ  «ΚΙΝΗΜΑ» κ. Κατερίνα Ανδρούτσου & τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο  «Πρέσβεις Προστασίας Νήσων».

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ