«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με αστυνομικούς της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου»

Την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ζητά με παρέμβασή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε αεροδρόμια αλλά και σε λιμάνια των νησιών, για τον διαβατηριακό έλεγχο στις πύλες εισόδου, που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό, καθώς είναι επιφορτισμένο με πλήθος καθηκόντων ενώ, εκτός των άλλων, οι υπηρεσίες της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου είναι υποστελεχωμένες.
Τονίζει ότι είναι άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί το αναγκαίο προσωπικό εγκαίρως, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του αεροδρομίου της Κω, αλλά και των υπηρεσιών διαβατηριακού ελέγχου στα λιμάνια της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου.
Επισημαίνει ότι απαιτείται η άμεση απόσπαση και τοποθέτηση:
– 50 αστυνομικών, τουλάχιστον, για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κω. Η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνει άμεσα, αφού ξεκίνησαν ήδη οι πτήσεις από το εξωτερικό.

– 4 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Κω.
– 3 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Καλύμνου.
– 2 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στη Λέρο.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση με προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου»

 

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στις περιοχές ευθύνης της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, λόγω της τουριστικής περιόδου.

Υπάρχουν ανάγκες σε αεροδρόμια, αλλά και σε λιμάνια των νησιών, για τον διαβατηριακό έλεγχο στις πύλες εισόδου, που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με πλήθος καθηκόντων, ενώ, εκτός των άλλων, οι υπηρεσίες της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου είναι υποστελεχωμένες.

Αυτή τη στιγμή είναι άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί το αναγκαίο προσωπικό εγκαίρως, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του αεροδρομίου της Κω, αλλά και των υπηρεσιών διαβατηριακού ελέγχου στα λιμάνια της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου.

Συγκεκριμένα, απαιτείται η άμεση απόσπαση και τοποθέτηση:

– 50 αστυνομικών τουλάχιστον, για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κω. Η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνει άμεσα, αφού ξεκίνησαν ήδη οι πτήσεις από το εξωτερικό.

– 4 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Κω.

– 3 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Καλύμνου.

– 2 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στη Λέρο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενίσχυση με προσωπικό της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ