Τα τελευταία χρόνια η τουριστική ροη παγκοσμίως αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Τα τελευταία χρόνια η τουριστική ροη παγκοσμίως αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Ο τουρισμός παραμένει ένας σημαντικός παράγων Εθνικής και Τοπικής Οικονομίας άλλα και ένας διεπιστημονικός τομέας που εξελίσσεται συνεχώς.
Γι αυτούς τους λόγους απο το 2014 συνεχώς ομάδα Επιστημόνων, καθηγητών/τριών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πάντειου Πανεπιστημίου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, διοργανώνουν συνέδρια, Διεπιστημονικές Διημερίδες αναπτύσσοντας θέματα που αφορούν τον τουρισμό.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Χάλκης, φέτος επιλέχτηκε για την παραπάνω δράση το νησί μας.
Αντικείμενο των εργασιών της Διεπιστημονικής Συνάντησης θα είναι ο Τουρισμός σε περιόδους κρίσης και το μέλλον του Τουρισμού.
Σκοπός της συνάντησης είναι να παρουσιαστούν οι προβληματισμοί – αναλύσεις σχετικά με την Τουριστική Ανθεκτικότητα που δημιουργείται λόγω των κρίσεων (οικονομικών, πανδημίας, πολέμου) και οι προοπτικές, το μέλλον του τουρισμού, αλλά παράλληλα να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας, ένας διάλογος με τους τοπικούς φορείς, παράγοντες του Τουρισμού που θα προωθήσουν την Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Χρόνος Διεξαγωγής της συνάντησης θα είναι η ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ.
Μια Δημόσια συζήτηση/στρογγυλό τραπέζι με 6 ομιλητές/τριες .
Τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου και 3 Δημοσιογράφους.
Παρακαλούμε όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παραπάνω δράση να προσέλθουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 11.00 π.μ.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ