Παππας: Στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Καλυμνίων

Έπειτα από τη χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία και τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στις περιοχές της Καλύμνου, από τον Εμπορειό, τα Σκάλια, την Παλιόνησο, τα Αργινώντα μέχρι και τον Πάνορμο, αλλά ακόμα και τα Βλυχάδια , επικοινώνησα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Στυλιανίδη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Ευστρατίου, την διοίκηση του Επαρχείου Λέρου-Καλύμνου και την δημοτική αρχή Καλύμνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ήδη συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και γίνεται καταγραφή των ζημιών στους αγρότες του Βαθύ, ώστε να γίνει επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις.

Λόγω των εκτεταμένων καταστροφών η δημοτική αρχή θα κρίνει για την ανάγκη να ζητηθεί να κηρυχτούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Καλυμνίων και θα γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να επανέλθει ξανά το νησί στην κανονικότητα!

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ