Νέα εικόνα σε λίγους μήνες στους κεντρικούς δρόμους της Κω 2.200.000 € εγκρίθηκαν για ασφαλτοστρώσεις και φωτισμό

Στο Ταμείο Ανάκαμψης με 2.200.000€ εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Κω (Αρ.Μελέτης 10/2022) για ασφαλτοστρώσεις και φωτισμό σε κεντρικές οδούς της πόλης, με στόχο την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε βασικούς οδικούς άξονες, οι οποίοι δέχονται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και σε σημεία όπου εντοπίζονται προβλήματα.

Συνοπτικά οι παρεμβάσεις εντοπίζονται στις παρακάτω περιοχές:

1)         Περιοχή ναού Αγ. Γεωργίου Πετρουμιανού (Ν. Αλικαρνασσός)

2)         Τμήμα οδού Ασκληπιού

3)         Τμήμα οδού Ελ. Βενιζέλου

4)         Τμήματα της οδού Εθν. Αντιστάσεως

5)         Οδός Μακρυγιάννη

6)         Οδός Κοραή – τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε′

7)         Οδός Παπαναστασίου

 

Αναλυτικά, προβλέπονται οι παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Περιοχή ναού Αγ. Γεωργίου Πετρουμιανού (Ν. Αλικαρνασσός)

Επέκταση του ποδηλατοδρόμου και του πεζοδρομίου παραπλεύρως της νέας οδού που έχει διανοιχθεί (σε μήκος 170μ) για την ασφαλή πρόσβαση πεζών και ποδηλατών στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου και στις δύο σχολικές μονάδες. Επίσης, κατασκευή δικτύου φωτισμού στην κεντρική νησίδα της οδού, όπως και στο νέο ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμιο που θα κατασκευαστούν.

  • Τμήμα οδού Ασκληπιού

Κάλυψη του ανοικτού καναλιού απορροής των ομβρίων με μεταλλικές σχάρες, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα ασφάλειας.

Δημιουργία πεζοδρομίου έναντι του κτιρίου του ΕΦΚΑ.

Διάστρωση με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο σε τμήμα της οδού πλησίον της εισόδου της πόλης μήκους 600μ.

  • Τμήμα οδού Ελ. Βενιζέλου

Επίστρωση στο τμήμα της Ελ. Βενιζέλου, μεταξύ των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Κολοκοτρώνη, με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο.

  • Τμήματα της οδού Εθν. Αντιστάσεως

Ασφαλτόστρωση σε συνολικό μήκος 830μ. με αντιολισθηρή άσφαλτο, αντικατάσταση του φωτισμού με νέους ιστούς ύψους 8μ και δημιουργία δύο νέων «έξυπνων» διαβάσεων» για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα και κατά τις βραδινές ώρες.

  • Οδός Μακρυγιάννη

Τοποθέτηση νέας αντιολισθηρής ασφάλτου, νέων φωτιστικών σωμάτων και ιστών ύψους 9μ. για την διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης πεζών και οχημάτων.

  • Οδός Κοραή – τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε′

Σε όλο το μήκος της οδού Κοραή και σε τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε′ (270m),  προβλέπονται παρεμβάσεις με αντικατάσταση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή.  Επιπλέον, για την ασφαλή διέλευση των πεζών από και προς τους χώρους στάθμευσης, όπως και των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην περιοχή (Casa Romana),  προτείνεται η  δημιουργία δύο «έξυπνων» διαβάσεων.

α) στη διασταύρωση με την οδό Β. Παύλου.

β) έναντι του πολιτιστικού χώρου «Χάνι».

  • Οδός Παπαναστασίου

Αναβάθμιση του οδικού φωτισμού με τοποθέτηση ιστών 8μ, προκειμένου να υπάρχει ικανοποιητικό επίπεδο φωτισμού.

 

Στο πλαίσιο αύξησης της οδικής ασφάλειας προβλέπεται η δημιουργία μιας ακόμα «έξυπνης» διάβασης πλησίον του Επαρχείου Κω και του Αστυνομικού Τμήματος, ενώ θα διαγραμμιστούν με ψυχροπλαστικά χρώματα όλες οι διαβάσεις του παραλιακού μετώπου (Ακτή Κουντουριώτη – Β. Γεωργίου – Μαρίνα), καθώς και οι διαβάσεις που εξυπηρετούν την πρόσβαση σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης Κω.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ