Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Χάλκης στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Χάλκης στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

H διάκριση αφορά τον Πυλώνα Περιβάλλον για το Πρόγραμμα, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Την βράβευση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης κ. Αθανάσιος Κοντογεώργης.
Μέσα από σκληρή δουλειά και συστηματοποιημένες δράσεις, συμμόρφωση με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα και τους ευρωπαϊκούς όρους, με αειφορική διαχείριση των πόρων και εξασφάλιση της βιωσιμότητας του μέλλοντος, με την δημιουργία και την χρήση του φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 1 MW, την βιώσιμη αφύπνιση και διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, το αρχοντικό νησί της Χάλκης που αριθμεί λιγότερο από 500 μόνιμους κατοίκους ξεχωρίζει θετικά για μια ακόμα φορά.

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας.

Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος έκανε την εξής δήλωση:

“Αυτό το βραβείο αξίζει σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου για την καθημερινή του προσπάθεια και εμπιστοσύνη, για τα άλματα προς την καινοτομία και την αποδοχή μιας άκρως νέας πρακτικής, η οποία ήδη μας ανακουφίζει οικονομικά από την δυσβάσταχτη αύξηση του κόστους της ενέργειας.

Αυτό το βραβείο αξίζει στους συνεργάτες μου, όπου ο καθένας από τον τομέα του εργάζεται με ευθύνη και σεβασμό και αποδίδει ένα σπουδαίο συλλογικό έργο.
Για τους άξιους συνεργάτες μου δεν υπάρχουν όρια, παρά μόνο μέλλον, κάθε μέρα είναι και μια καινούργια ιδέα.”

Τα κοινά αποτελούν ένα πλαίσιο διακυβέρνησης με βαθιές ρίζες καθώς και ένα σύστημα ανατροφοδότησης και αμοιβαίας υποστήριξης με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, την ανάπτυξη, την επίλυση των προβλημάτων και την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου.

Μια ολόκληρη κοινωνία προσπαθεί να βελτιωθεί, να εξελιχθεί και να προοδεύσει δημιουργώντας ένα οικονομικό και κοινωνικό βιώσιμο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με εξωστρέφεια, αποτελεσματικότητα, ηθική και τιμιότητα να παράγει έργο προς όφελος κυρίως των μονίμων κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής όλων των οικογενειών.”

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ