ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Ελλάδα δεν φοβάται. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο»

Από τη Σύμη και τις εκδηλώσεις της 78ης επετείου για την παράδοση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής που άνοιξε το δρόμο για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα, ο Μάνος Κόνσολας έστειλε το μήνυμα της ισχυρής Ελλάδας που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Δεν έχουμε φοβικά σύνδρομα.
Η Ελλάδα δεν φοβάται, η εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο δεν αμφισβητείται, είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να την υπερασπιστούμε.
Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019.
– Υπάρχει σε ισχύ συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία.
– Ενισχύθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, προμήθεια 24 Rafale, 4 φρεγατών Belharra, αναβάθμιση 83 αεροσκαφών F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper.
– Έχει υπογραφεί συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
– Η βάση της Αλεξανδρούπολης αναβαθμίζει το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας και αποτελεί ανάχωμα στην τουρκική επεκτατικότητα.
– Οι συμφωνίες για την ανακήρυξη ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο είναι μόνο η αρχή.
– Τα θαλάσσια σύνορα μας φρουρούνται. Οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα το 2022 αποτελούν μόλις το 5% των συνολικών αφίξεων της ΕΕ, όταν το 2015 αποτελούσαν άνω του 75%.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ