ΔΤ_ Γιάννης Παππάς: Η πραγματικότητα για τη σύνδεση Καρπάθου και Κάσου με Ρόδο και Πειραιά

Τα δρομολόγια που συνδέουν την Κάρπαθο και την Κάσο με τον Πειραιά, τη Ρόδο, την Κρήτη και νησιά των Κυκλάδων αποτελούσαν διαχρονικά μία σημαντική πτυχή της νησιωτικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνοχής των νησιών μας.

Τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έγιναν θετικά βήματα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της σύνδεσης αυτής τα οποία συνεχίζονται με στόχο τη συνολική αναβάθμισή της.

Δυστυχώς όμως βλέπουμε να καλλιεργείται στρεβλή εικόνα και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για λόγους οι οποίοι βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της πλήρους αλήθειας, η εξυπηρέτηση της Καρπάθου και της Κάσου με τον Πειραιά και τη Ρόδο, ανταποκρίνεται σε ένα βελτιωμένο επίπεδο με πλοίο το οποίο αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα και ταυτόχρονα δεν χρειάζεται βοηθητική γραμμή. Επιπλέον δε, προστέθηκε ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομαδα με την αύξηση της συχνότητας να καλύπτει περισσότερες μέρες από παλαιότερα.

Αδιάψευστος μάρτυρας της προτίμησης των νησιωτών στις υφιστάμενες συνδέσεις είναι η εξαιρετικά σημαντική ποσοστιαία αύξηση των διακινούμενων επιβατών (υπερδιπλάσια επιβατική διακίνηση τόσο στο σύνολο των προορισμών όσο και από τον Πειραιά σε σύγκριση με παλαιότερα). Η ίδια παρατήρηση αύξησης του μεταφορικού έργου υφίσταται και στη διακίνηση οχημάτων (Ι.Χ. και φορτηγών).

Η σύνδεση των νησιών της Δωδεκανήσου τόσο μεταξύ τους όσο και με το λιμάνι του Πειραιά είναι σημαντική και αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η προσπάθεια παραπληροφόρησης και δημιουργίας λανθασμένης εικόνας αποκλειστικά και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων και εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε άλλο παρά χρήσιμη είναι.

Αντιθέτως δίνει συνέχεια σε ένα γαϊτανάκι καλλιέργειας τοξικότητας και εσωστρέφειας το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των νησιωτών.

 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ